Laatste Nieuws

Informatiepunt over brand bedrijfspanden Van Gijnstraat

 

In meerdere bedrijfspanden aan de Van Gijnstraat in de Plaspoelpolder woedde in de nacht van woensdag 25 op donderdag 26 mei een grote brand. Vlammen sloegen metershoog uit het dak en er kwam veel rook vrij. Inmiddels is de brand onder controle. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen, de materiële schade is volgens de brandweer groot. De gemeente Rijswijk opent op 27 mei een informatiepunt voor dringende vragen.

Informatiepunt over brand bedrijfspanden Van Gijnstraat

Brand

In de panden zaten 11 bedrijven, waarvan er 9 zwaar getroffen zijn. Een naastgelegen hotel aan de Volmerlaan werd tijdens de nacht van de brand vanwege de rookontwikkeling ontruimd. De hotelgasten zijn tijdelijk opgevangen in een ander hotel. Volgens de brandweer hebben de panden enorme schade opgelopen. Hoe groot de schade precies is, moet na de bluswerkzaamheden blijken. Er zijn bij de brand geen asbest of andere verontrustende schadelijke stoffen vrijgekomen. Over de oorzaak is nog niets bekend.

De brandweer is de hele ochtend bezig geweest met het nablussen en vinden en weghalen van verborgen brandhaarden. En zette daarbij onder andere een grijpkraan in om bij moeilijk bereikbare brandhaarden te komen. Vanmiddag voert de brandweer een controle uit met infraroodcamera’s om te kunnen constateren of er niets meer smeult. In de omgeving van de Van Gijnstraat zijn wegen afgesloten, waardoor het verkeer tijdelijk moet omrijden.

Informatiepunt op 27 mei

De gemeente Rijswijk is geschokt door de grote brand en wenst de geëvacueerde hotelgasten en getroffen ondernemers veel sterkte. Loco-burgemeester Larissa Bentvelzen werd vanmiddag ter plaatse bijgepraat door de commandant van de Brandweer over de situatie.

De gemeente probeert de getroffenen waar mogelijk te ondersteunen. Op www.rijswijk.nl volgt zo snel mogelijk meer informatie. Omdat de gemeente in verband met het Hemelvaartsweekend de komende dagen gesloten is, opent ze op vrijdag 27 mei van 9.00 tot 11.00 uur een informatiepunt voor ondernemers en inwoners.

Dit informatiepunt is op bovengenoemde datum en tijd bereikbaar op:

Vanaf 30 mei reguliere contactgegevens

Vanaf maandag 30 mei kunnen inwoners voor vragen contact opnemen met het Klant Contact Center van de gemeente Rijswijk. Bel naar 14 070 of stuur een e-mail naar stadhuis@rijswijk.nl(link stuurt een e-mail).

Ondernemers kunnen vanaf maandag 30 mei 2022 contact opnemen met het Bedrijfscontactpunt via telefoonnummer 070 - 326 19 91 of bedrijfscontactpunt@rijswijk.nl(link stuurt een e-mail)

Veelgestelde vragen

Op deze pagina vindt u veelgestelde vragen.
Terug
vrijdag 27 mei 2022 08:42:18 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob