Laatste Nieuws

Gemeente Rijswijk sluit growshop

 

De gemeente Rijswijk heeft een winkel in de Cort van der Lindenstraat gesloten naar aanleiding van een integrale controle door het Haags Economisch Interventie Team (HEIT). Bij die controle werden goederen aangetroffen voor de illegale hennepteelt. Deze goederen zijn door de politie in beslag genomen. Bij de controle waren verschillende gemeentelijke diensten, de politie en de Omgevingsdienst Haaglanden betrokken. 
 

Ondermijnende criminaliteit bij growshops

Het HEIT controleert ondernemingen naar aanleiding van signalen van malafide bedrijvigheid. Bij de winkel in Rijswijk bleken zaken niet op orde te zijn. Hoewel de winkel zich profileerde als tuincentrum, verkocht deze ondernemer middelen die bedoeld zijn voor de professionele hennepteelt.

Gemeente Rijswijk sluit growshop

Voorbereidingshandelingen voor illegale hennepteelt zijn sinds 2015 verboden, omdat dit soort growshops vaak de onderwereld faciliteren bij illegale hennepteelt en -verhandeling.

Onder meer tuinaarde, groeimiddelen voor hennepplanten en ventilatoren die zorgen voor de luchtcirculatie in afgesloten hennepkwekerijen zijn in beslag genomen. Daarnaast onderzoekt de gemeente of het gebruik van het pand in lijn is met het bestemmingsplan.

Waarnemend Burgemeester van Rijswijk, Bas Verkerk: “Ondermijning vormt een gevaar voor een goed functionerende samenleving. Het is duidelijk dat deze tuincentra geen geraniums lieten groeien, maar hielpen met het kweken van hennep. Daar treden wij als gemeente stevig tegen op.”

Haags Economisch Interventie Team

Het HEIT is een samenwerkingsverband tussen diverse gemeenten, politie, Belastingdienst, Douane, Nederlandse Arbeidsinspectie, UWV, drie omgevingsdiensten en de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA). Het team werkt in Den Haag en daarbuiten om malafide bedrijvigheid en misstanden in de prostitutie aan te pakken. Het HEIT pakt ondermijnende criminaliteit aan zoals mensenhandel, belastingontduiking, heling, schijnbeheer en/of misbruik van de vergunningen.

Wilt u ook iets melden?

Meldingen voor het HEIT kunnen worden doorgegeven via 14 070 of bij Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.
Terug
vrijdag 20 mei 2022 06:41:47 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob