Laatste Nieuws

Samenwerken aan studentenhuisvesting

 

De gemeente Delft en Rijswijk hebben een overeenkomst getekend voor de ontwikkeling van studentenhuisvesting in Rijswijk. Daarmee is de ontwikkeling van de campus in Kesslerpark door de gemeente Rijswijk een stap dichterbij. Er moeten minimaal 500 betaalbare woningen komen voor studenten. Op de campus moet ook onderwijs, onderzoek en (startende) bedrijvigheid een plek krijgen.

Elkaar helpen

De gemeente Delft heeft eerder met de gemeente Rijswijk gesproken over extra studentenwoningen. De stad heeft te maken met een grote vraag naar woonruimte voor studenten. Ze heeft echter te weinig mogelijkheden om daar op korte termijn aan te kunnen voldoen. 

Samenwerken aan studentenhuisvesting

Het bouwen van studentenhuisvesting in Kesslerpark biedt meer mogelijkheden. Andersom kan Delft Rijswijk helpen met het uitbouwen van de campus. Daar kan verdere samenwerking ontstaan tussen onderwijs, onderzoek en bedrijven. 

Blij met samenwerking

“Al geruime tijd zien we het aantal studenten in Delft toenemen. Helaas hebben wij beperkte mogelijkheden om studentenwoningen toe te voegen op ons grondgebied. Het tekort aan woningen voor studenten loopt op”, aldus Karin Schrederhof, wethouder Wonen van Delft. "Daarom heeft de gemeente Delft gemeenten zoals Schiedam en Rijswijk gevraagd om bij te springen. We zijn blij dat we ook met Rijswijk deze samenwerking kunnen aangaan."

Aantrekkelijker

Johanna Besteman, wethouder Wonen in Rijswijk: “Er is een tekort aan woningen. Daarom moeten er woningen bij zodat óók studenten een betaalbare woning bemachtigen. In de uitvoering van onze woonvisie doen we daar zoveel mogelijk recht aan. Ik ben erg blij dat we het samen met Delft mogelijk maken om het gebied aantrekkelijker te maken voor studenten. Omgeving Kesslerpark wordt een gebied waar mogelijkheden ontstaan voor de vestiging van allerlei soorten onderwijsinstellingen.”

Campusontwikkeling

Het gebied rondom Kesslerpark heeft een goede ligging. Het is een plek waar bedrijven elkaar kunnen opzoeken en samen innoveren. Voor (startende) bedrijven hebben grote bedrijven in Rijswijk - het RCSG, TNO en EPO – veel aantrekkingskracht. Naast plek voor volwassen bedrijven en onderwijs biedt de locatie ook ruimte aan innovatieve start-ups en scale-ups. Kesslerpark wordt een aantrekkelijke plek voor innovaties en opleiding voor young professionals. Ze kunnen er bovendien prettig wonen en verblijven.

Slimme koppen

De Rijswijkse wethouder Armand van de Laar (Ruimte & Economie): “Regionale samenwerking om de economie te stimuleren is erg belangrijk. Daarom ben ik blij met deze bestuursovereenkomst. Samen kunnen we ervoor zorgen dat jonge bedrijven die uit hun jasje groeien toch in de regio kunnen blijven. De slimme koppen uit Delft kunnen in Rijswijk de ruimte vinden om door te groeien. Dat kan op de verschillende bedrijventerreinen waaronder het Kessler Park.”
Terug
vrijdag 24 december 2021 07:57:07 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob