Laatste Nieuws

Winkelcentrum In de Bogaard gaat verder als Bogaard stadscentrum

 

Wethouder Armand van de Laar gaf startschot voor grootschalige transformatie.
 

Op zaterdag 18 september jl. gaf wethouder Armand van de Laar, wethouder Ruimtelijke en economische ontwikkeling, het officiële startschot voor de transformatie van winkelcentrum In de Bogaard naar Bogaard stadscentrum. Eind 2019 werd een Masterplan vastgesteld voor het gebied, dat de komende jaren concreet uitgewerkt gaat worden. Een langjarig traject dat door intensieve samenwerking tussen ondernemers, eigenaren en de gemeente Rijswijk van de grond is gekomen. Het is het eerste winkelcentrum in Nederland dat het aandurft om bijna 30.000 m2 aan retailruimte om te zetten naar woningen, groenvoorzieningen en maatschappelijke functies. Na het startschot werd een deel van de Bogaard Tour gelopen, een wandeling van het verleden naar het heden én de toekomst door het gebied.

Winkelcentrum In de Bogaard gaat verder als Bogaard stadscentrum

Van winkelcentrum naar stadscentrum

Het voormalige In de Bogaard is geroemd en verguist, maar een ding is zeker: ze heeft altijd de veerkracht gehad om weer op haar eigen pootjes terecht te komen. Anno 2021 staat In de Bogaard aan de vooravond om een nieuw tijdperk in de slaan. Bogaard stadscentrum transformeert van een monofunctioneel winkelcentrum naar een levendig, eigentijds en groen stadscentrum. Het winkelgedeelte wordt compacter – zo’n 1/3 van de winkelruimte verdwijnt - en de focus van de nieuwbouw komt op wonen te liggen. Er komen circa 2.500 woningen bij voor Rijswijkers en nieuwe bewoners en meer ruimte voor aanvullende maatschappelijke functies en vergroening van het gebied. Daarmee moet Bogaard stadscentrum weer een levendige plek worden waar je de hele dag terecht kunt en het heerlijk vertoeven is. Kijk voor de diverse deelprojecten en bijbehorende planning op https://www.rijswijk.nl/projecten/bogaardenomgeving 

Campagne Jouw Bogaard

Tijdens het voortraject is gebleken dat de transformatie grote betrokkenheid met zich meebrengt. In de Bogaard is een begrip en bijna elke Rijswijker heeft wel een verhaal over het stadscentrum. Om deze eigenheid en de herkenbaarheid te benadrukken is gekozen om een deel van de naam te behouden. Daarmee wordt het verleden gekoesterd maar is wel duidelijk dat er wordt gewerkt aan een nieuwe toekomst. In de campagne van Bogaard stadscentrum staan bewoners, ondernemers en bezoekers van Bogaard stadscentrum centraal. Zij maken het centrum en vormen het middelpunt in foto’s en verhalen. 

Bogaardstadscentrum.nl en Bogaard BouwApp

Alle informatie over de ontwikkelingen in Bogaard stadscentrum is te vinden op de nieuwe website www.bogaardstadscentrum.nl(externe link). Ook de vertrouwde winkelinformatie en het woningaanbod zijn op deze website voorhanden.

Alle actuele informatie over de bouw en de transformatie is te volgen via de Bogaard BouwApp. Deze is te downloaden via de website, de App Store of Google Play.

Verhalen vol trots

Eenmaal in het hart, blijft Bogaard in het hart. Dat gegeven heeft ervoor gezorgd dat bijna elke Rijswijker – bewoner, bezoeker of ondernemer - wel een eigen verhaal heeft over Bogaard. Verhalen vol trots, die ervoor gezorgd hebben dat Bogaard een begrip is geworden. In de buurt maar ook ver daarbuiten. Enkele van deze verhalen zijn opgetekend op de website. Wie zelf ook een verhaal over zijn of haar Bogaard wil delen kan dat doen op: www.bogaardstadscentrum.nl/jouw-bogaard(externe link).

Zelf het gezicht worden van Bogaard stadscentrum

Wie het leuk vindt om zelf een van de gezichten van Bogaard stadscentrum te worden, kan op zaterdag 25 september tijdens de Casting Day een professionele foto laten maken bij het informatiecentrum. Voor meer informatie en inschrijven: https://bogaardstadscentrum.nl/casting-day-aanmeldformulier/(externe link).

Op zaterdag 25 en zondag 26 september staat tevens het Bogaard Prijzenrad in Bogaard stadscentrum waarmee bezoekers kans maken op mooie prijzen van lokale ondernemers. Met deze ondernemersactie worden de lokale ondernemers gesteund. 

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over het gebied, het woningaanbod en het vertrouwde winkelaanbod op www.bogaardstadscentrum.nl. 
Terug
woensdag 22 september 2021 12:05:22 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob