Laatste Nieuws

Heb vertrouwen in de toekomst!

 

Boodschap Wnd. burgemeester Bas Verkerk aan de stad over de huidige situatie rond het coronavirus.
 

Beste Rijswijkers,

Met het begin van de lente, lijkt ook het eind in zicht van een lange en moeilijke reis die we het afgelopen jaar met z’n allen hebben moeten maken. We kunnen de veilige haven zien maar helaas zijn we er nog niet helemaal. En dat is moeilijk. We zijn moe, hebben er genoeg van en dan is het lastig om toch nog even vol te moeten houden.

Maar er gloort hoop aan de horizon. In maart is een begin gemaakt met een voorzichtige opening van de lockdown. En hoewel het allemaal lang lijkt te duren en minder snel gaat dan we hopen, ziet het er naar uit dat de samenleving stukje bij beetje weer open gaat en we uiteindelijk terug kunnen naar ons leven van voor de coronacrisis.

Heb vertrouwen in de toekomst!

De Rijswijkse Schouwburg heeft in april mee gedaan aan een proef om de werking van toegangstesten in de praktijk uit te proberen. Op deze manier kijkt het kabinet hoe deze sector weer open kan. We kunnen inmiddels weer winkelen ook al gaat dat dan tot nu toe alleen nog op afspraak. En ook het moment waarop de terrassen en de detailhandel weer open zullen kunnen, komt steeds dichterbij. Want stap I wordt vanaf 28 april gezet. De winkels en terrassen mogen vanaf volgende week woensdag deels weer open en ook komt er dan een eind aan de avondklok. De belangrijkste stap op weg naar meer vrijheden is inmiddels gezet doordat het vaccineren is begonnen. En ook al loopt dat proces misschien niet helemaal vlekkeloos, het biedt perspectief en hoop voor de toekomst.

Normaal gesproken vinden er in deze periode van het jaar veel activiteiten plaats waar veel mensen bij zijn betrokken. Voor de tweede keer, hebben we deze activiteiten helaas aan moeten passen omdat grote groepen mensen nog niet bij elkaar kunnen komen. Dit jaar kan de lintjesregen op 26 april daarom nog niet zoals gebruikelijk in de Rijswijkse Schouwburg plaatsvinden. De uitreiking gebeurt op het Stadshuis en zal te volgen zijn via een livestream verbinding.

Ook de verjaardag van onze Koning op 27 april kan nog niet uitbundig gevierd worden. Helaas kunnen de vele en leuke Koningsdagactiviteiten die normaal gesproken door de Rijswijkse inwoners en verenigingen met veel enthousiasme worden georganiseerd,  niet plaatsvinden. En wij kunnen als college dus ook nog niet op de fiets springen om een rondje langs al deze feestelijke bijeenkomsten te maken. Hopelijk volgend jaar weer!

Tot slot zal de  Dodenherdenking op 4 mei niet in de gebruikelijke vorm doorgaan. Wel is er een waardig en sober alternatief en deze zal achteraf te bekijken zijn via de website van de gemeente. Juist in deze tijd waarin onze vrijheden weer onder druk staan, is het belangrijk om alle mensen te herdenken aan wie wij onze vrijheid en welvaart te danken hebben en die dit met hun leven hebben moeten bekopen.

Beste Rijswijkers, hoe lastig ook, heb nog even geduld, de haven is in zicht. Heb vertrouwen in de toekomst!

Bas Verkerk

Wnd. burgemeester
Terug
vrijdag 23 april 2021 06:26:55 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob