Laatste Nieuws

Eerste Schuldhulpmaatjes in Rijswijk aan de slag

 

19 April overhandigde wethouder Larissa Bentvelzen certificaten uit aan de 10 eerste Schuldhulpmaatjes van Rijswijk. Zij hebben succesvol de training afgerond van de Stichting Zorg voor elkaar. Deze stichting is de Rijswijkse organisatie van SchuldHulpMaatje Nederland. Vanaf nu kunnen de schuldhulpmaatjes inwoners van Rijswijk helpen rondom hun financiële zorgen.
 

Wethouder Larissa Bentvelzen: “Ik ben heel blij met de samenwerking met Stichting Zorg voor elkaar. Het Financieel Servicepunt breidt zo haar activiteiten steeds verder uit om inwoners zo vroeg mogelijk te bereiken rondom eventuele geldproblemen. Ik wil de eerste 10 Rijswijkse Schuldhulpmaatjes dan ook van harte feliciteren met hun certificaat. Met hun hulp kunnen we samen grotere geldproblemen voorkomen bij inwoners.”

Eerste Schuldhulpmaatjes in Rijswijk aan de slag

De vrijwilligers

Een vrijwilliger van Zorg voor elkaar gaat voor een langere tijd een inwoner begeleiden, ondersteunen in de administratie en op weg helpen. Is er extra hulp nodig of zijn er grotere vragen? Dan is er nauw contact met het FSP en zij bieden waar nodig extra hulp. 

Stichting voor Elkaar

Stichting voor Elkaar is een initiatief dat gestart is vanuit 3 kerken in Rijswijk. Kerken staan middenin de samenleving en mensen kloppen hier al vaak aan als er (geld)problemen zijn. Deze kerken hebben vrijwilligers getraind om inwoners te helpen rondom hun financiële zorgen. Deze training is georganiseerd vanuit het landelijke SchuldHulpMaatje.

Het FSP

Het FSP is speciaal opgericht om Rijswijkers te helpen bij allerlei vragen rondom geld. Maar ook om advies te geven bij geldproblemen of schulden. Het kan zijn dat een persoon (tijdelijk) het overzicht kwijt is rondom de geldzaken. Of er is een achterstand in het betalen van rekeningen. Juist dan kan het fijn zijn als iemand met extra kennis van zaken meekijkt. De eerste stap naar een oplossing is hulp vragen. De hulp en het advies van het FSP is gratis en onafhankelijk.

Contact Stichting Voor Elkaar: Coördinator: K. van Oosterom (Kees) per e-mail dlvanpeursen@gmail.com(link stuurt een e-mail). Kijk voor meer informatie op: www.schuldhulpmaatje.nl/locatie/rijswijk(externe link)

Contact FSP: Maandag tot en met vrijdag 09.00 tot 16.00 uur via 070 326 1955 of per e-mail fsp@rijswijk.nl(link stuurt een e-mail). Kijk voor meer informatie op www.fsprijswijk.nl(externe link).

 

Foto: begeleiding stichting Zorg voor  elkaar:  Davo van Peursen, Hans Scholten en Huibert van Eijsden met wethouder Larissa Bentvelzen

Fotograaf: e dijkgraaf
Terug
vrijdag 23 april 2021 06:16:46 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob