Laatste Nieuws

Bewoners bedenken oplossing voor afbrokkelende grond

 

Beheerders van de Rijswijkse Ponyweide aan de John. F. Kennedylaan merkten dat het stuk weide waar ze een aantal dieren houden, de afgelopen jaren steeds meer afbrokkelde. Hier hebben ze nu een milieuvriendelijke oplossing voor bedacht.
 

Samen met de buurtkinderen hebben ze wilgentakken samengebonden om de afbrokkelende aarde tegen te houden. De bewoners hebben zelf alles uitgevoerd, initiatiefnemer is de heer Wouter van Putten. De gemeente heeft het materiaal ter beschikking gesteld.

Bewoners bedenken oplossing voor afbrokkelende grond

Bekijk hier de video van Rijswijk TV(externe link)

In de Landgoederenzone liggen ook gedeelten met een agrarisch karakter (weides, knotbomen, boomgaarden). Deze sfeer willen we graag versterken. De gemeente streeft hier naar natuurlijke oevers. In overleg met de stadsecoloog is een plan bedacht waarbij oevers door de bewoners en gebruikers worden versterkt met gevlochten schermen van wilgentenen. Deze zijn ecologisch waardevol en het beeld sluit goed aan op de agrarisch sfeer. De natuurwaarde wordt vergroot omdat oeverplanten en daarmee ook voor insecten en amfibieën zich kunnen vestigen. Deze trekken ook weer vogels en andere dieren aan. Het maken van schadelijke holen door bijvoorbeeld Amerikaanse Rivierkreeften wordt bemoeilijkt
Terug
donderdag 18 maart 2021 15:24:56 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob