Laatste Nieuws

Thuis voorlezen tijdens de Nationale Voorleesdagen 2021

 

Van woensdag 20 tot en met zaterdag 30 januari 2021 vinden de Nationale Voorleesdagen plaats. Doel van deze jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Juist in deze coronatijd is het (voor)lezen aan kinderen erg belangrijk. Voorlezen draagt bij aan de ontwikkeling van de taal- en leesvaardigheid van het kind.
 

‘Het is belangrijk dat kinderen opgroeien in een taalrijke omgeving. Dat betekent dat er vanaf jonge leeftijd (baby) veel met het kind wordt gepraat, dat het kind wordt gestimuleerd om zelf te praten en dat  de interactie tussen ouder en kind wordt bevordert. Boeken zijn hiervoor een uitermate geschikt middel. Bovendien is samen (voor)lezen ook nog eens erg leuk. Ik roep daarom alle ouders, opa’s en oma’s om (digitaal) voor te lezen!’, aldus wethouder Besteman (onderwijs).

Thuis voorlezen tijdens de Nationale Voorleesdagen 2021

Vanwege de coronamaatregelen wordt er dit jaar digitaal invulling gegeven aan de activiteiten tijdens de voorleesdagen. De bibliotheek heeft daarom een folder ontwikkeld waarin allerlei tips en uitleg staan over voorlezen en het gebruik van digitale prentenboeken. Ook geeft de folder tips over websites en apps waarop u digitale prentenboeken kunt vinden.

Wilt u meer weten? Bekijk dan hier de tips van de bibliotheek

 
Terug
vrijdag 22 januari 2021 07:03:40 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob