Laatste Nieuws

Gratis mondkapjes voor inwoners met een laag inkomen

 

Gemeente Rijswijk heeft sinds de mondkapjesplicht samen met hun partners inwoners kunnen helpen aan gratis mondkapjes. Inwoners met een laag inkomen ontvingen deze via de Voedselbank. Nu het coronavirus ons nog steeds dagelijks bezig houdt, blijft het gebruik van mondkapjes van groot belang. Vadercentrum Den Haag helpt ook dit keer gemeente Rijswijk door het doneren van 400 wasbare mondkapjes. Inwoners in het bezit van een Ooievaarspas kunnen per huishouden 2 gratis mondkapjes aanvragen.

Gratis mondkapjes voor inwoners met een laag inkomen

Wethouder Larissa Bentvelzen: “Ik ben enorm blij met de steun en hulp van het Vadercentrum. Wij kunnen hiermee weer heel wat gezinnen helpen die het financieel lastig hebben. We hebben nu natuurlijk ook te maken met een Britse variant van het virus, dat veel besmettelijker blijkt. Door gratis en wasbare mondkapjes te verstrekken aan gezinnen, die hier niet zelf de financiële middelen voor hebben, helpen we hen zichzelf en anderen te beschermen.”

Aanvragen

Inwoners van Rijswijk in het bezit van een Ooievaarspas komen in aanmerking voor de gratis mondkapjes. Per huishouden mogen 2 mondkapjes aangevraagd worden. Aanvragen kan telefonisch 14070 of via:

Gratis mondkapjes aanvragen | Gemeente Rijswijk
Terug
vrijdag 22 januari 2021 06:53:39 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob