Laatste Nieuws

Gemeente steunt actie voor statiegeld blikjes en plastic flesjes

 

Statiegeld op blikjes en plastic flesjes voorkomt een hoop zwerfvuil. De gemeente Rijswijk heeft zich aangesloten bij de Statiegeldalliantie om zo samen met meer dan 260 andere gemeenten en organisaties bij de landelijke politiek te pleiten voor de invoering hiervan. 

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven gaat binnenkort met het bedrijfsleven in gesprek om over de problematiek van rondzwervend blik en plastic te praten. De Statiegeldalliantie voert daarom nu een campagne om de landelijke politiek te overtuigen van de noodzaak om statiegeld in te voeren, ook al is het kabinet demissionair. Minder zwerfvuil zorgt voor schonere straten en parken en dat verbetert de leefbaarheid van ook Rijswijk.

Gemeente steunt actie voor statiegeld blikjes en plastic flesjes We vragen zoveel mogelijk organisaties en bedrijven om zich aan te sluiten bij deze campagne. Op www.statiegeldalliantie.org(externe link) vind je meer informatie. Anderen kunnen via Facebook en twitter hiervoor aandacht vragen. Gebruik hiervoor #StatiegeldYesWeCan.


Terug
vrijdag 22 januari 2021 06:50:42 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob