Laatste Nieuws

“We moeten het samen doen”

 

Eline Koekenberg is voorzitter van winkeliersvereniging In de Bogaard en vertelt wat corona voor de winkeliers betekent. 

“Met de uitbraak van corona ontstond er een nieuwe situatie waar niemand op voorbereid was. Veel onduidelijkheid omtrent de impact van de maatregelen en het effect van het virus zorgden er voor dat veel winkeliers zich in eerste instantie genoodzaakt voelden om hun deuren te sluiten. Toen uiteindelijk bleek dat de situatie langer zou duren dan we in eerste instantie hadden verwacht, zijn we gaan kijken hoe we dit ook op de langere termijn konden gaan vormgeven; hoe moeten we de klanten informeren en hoe kunnen we voor een veilige omgeving zorgen voor het winkelend publiek? Vanaf maart moesten we continue zoeken naar wat het ‘nieuwe normaal’ nu eigenlijk precies betekende. We overleggen hierover met de gemeente, politie en de boa’s, want na elke persconferentie moet weer bekeken worden wat de nieuwe maatregelen voor ons precies betekenen, hoe we de mensen hierover kunnen informeren en hoe we de regels kunnen toepassen.

“We moeten het samen doen”

Soms weten mensen niet dat er nieuwe regels van kracht zijn. We wijzen mensen hier dan op. Meestal gaat dat prima maar soms ontstaan ook wel eens lastige discussies. We merken dat mensen inmiddels een beetje ‘corona moe’ zijn, er niet meer over na willen denken en niet meer met corona en de maatregelen geconfronteerd willen worden. Ik adviseer mensen daarom ook om niet allemaal tegelijk te gaan winkelen. Kom zoveel mogelijk aan het begin of het einde van de dag, dan is het een stuk rustiger dan op bijvoorbeeld zaterdagmiddag. En wacht niet met inkopen tot kort voor de feestdagen. Als iedereen hier wat langer van tevoren mee begint, verspreiden we de drukte en verminderen we tegelijkertijd het risico op nieuwe besmettingen.

De winkeliers zijn ontzettend betrokken en werken ondanks alle problemen die ze ondervinden door corona, ook heel hard aan de mooie toekomstplannen voor In de Bogaard. Ik hoop dan ook dat u onze ondernemers blijft steunen en uw inkopen voor de feestdagen bij onze lokale ondernemers doet.

Tot slot: wees een beetje lief voor elkaar en heb respect voor elkaar. Ook voor winkeliers is deze tijd niet gemakkelijk maar als we het samen met u kunnen doen, dan is winkelen voor iedereen prettiger!”

foto: Erwin Dijkgraaf
Terug
vrijdag 11 december 2020 07:11:44 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob