Laatste Nieuws

Rijswijk sluit aan bij SchuldHulpMaatje Nederland

 

Gisteren zette wethouder Larissa Bentvelzen haar handtekening onder de intentieverklaring van Stichting 'Voor elkaar in Rijswijk'. Deze stichting is de Rijswijkse organisatie van SchuldHulpMaatje Nederland. Hiermee bereidt gemeente Rijswijk met haar Financieel Servicepunt (FSP) de eigen lokale projecten uit, om inwoners zo vroeg mogelijk te bereiken rondom eventuele geldproblemen.

Stichting 'Voor Elkaar in Rijswijk' is een initiatief dat gestart is vanuit 4 kerken in Rijswijk. Kerken staan middenin de samenleving en mensen kloppen hier al vaak aan als er (geld)problemen zijn. Deze kerken gaan nu hun vrijwilligers trainen om inwoners te helpen rondom hun financiële zorgen. Deze training is georganiseerd vanuit het landelijke SchuldHulpMaatje.

Rijswijk sluit aan bij SchuldHulpMaatje Nederland

Wethouder Larissa Bentvelzen: “Het FSP staat klaar voor inwoners bij vragen rondom geld of als er grotere zorgen en geldproblemen zijn. Maar het is nog beter als we inwoners waar geldproblemen op de loer liggen, eerder zien en spreken. Hier hebben we al meerdere projecten voor lopen. Door SchuldHulpMaatje nu ook lokaal uit te rollen met Stichting 'Voor Elkaar in Rijswijk' zetten we weer een belangrijke stap in het vroeg signaleren van geldproblemen bij inwoners. Zo kunnen we grotere problemen voorkomen.”

De vrijwilligers

Een vrijwilliger van Voor Elkaar in Rijswijk gaat voor een langere tijd een inwoner begeleiden, ondersteunen in de administratie en op weg helpen. Is er extra hulp nodig of zijn er grotere vragen? Dan is er nauw contact met het FSP, zij bieden waar nodig extra hulp. 

Het FSP

Het FSP is speciaal opgericht om Rijswijkers te helpen bij allerlei vragen rondom geld. Maar ook om advies te geven bij geldproblemen of schulden. Het kan zijn dat een persoon (tijdelijk) het overzicht kwijt is rondom de geldzaken. Of er is een achterstand in het betalen van rekeningen. Juist dan kan het fijn zijn als iemand met extra kennis van zaken meekijkt. De eerste stap naar een oplossing is hulp vragen. De hulp en het advies van het FSP is gratis en onafhankelijk.

Contact Stichting Voor Elkaar in Rijswijk: Coördinator: K. van Oosterom (Kees) per e-mail dlvanpeursen@gmail.com(link stuurt een e-mail). Kijk voor meer informatie op: www.schuldhulpmaatje.nl/locatie/rijswijk(externe link)

Contact FSP: Maandag tot en met vrijdag 09.00 tot 16.00 uur via 070 326 1955 of per e-mail fsp@rijswijk.nl(link stuurt een e-mail). Kijk voor meer informatie op www.fsprijswijk.nl(externe link)

 

Bijlage foto: Huibert van Eijsden, wethouder Larissa Bentvelzen en Davo van Peursen

Fotograaf: Erwin Dijkgraaf
Terug
vrijdag 4 december 2020 07:57:25 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob