Laatste Nieuws

Rijswijk stuurt voorstel op verbod carbidschieten naar gemeenteraad

 

Het Rijswijkse college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor om het verbod op carbidschieten in de Algemene Plaatselijke Verordening(APV) te regelen. Er ligt nu een voorstel bij de gemeenteraad om de APV te actualiseren. Zo wordt naast een verbod op carbidschieten ook voorgesteld om een verbod op messen en lachgas in de verordening op te nemen.

Door de landelijke beperkingen op de verkoop van vuurwerk is een toenemende populariteit op het carbidschieten ontstaan. Carbidschieten is in Rijswijk geen traditie, de inwoners hebben hier dan ook nauwelijks ervaring mee. Hierdoor kunnen onveilige situaties ontstaan waarbij de openbare orde  en veiligheid in het geding kunnen komen.

Rijswijk stuurt voorstel op verbod carbidschieten naar gemeenteraad

Burgemeester Bas Verkerk is dan ook stellig: “Carbidschieten is geen alternatief voor vuurwerk en het past ook niet in een overwegend stedelijke omgeving zoals Rijswijk. Daarom kiezen we voor een verbod op carbidschieten in heel Rijswijk.”

Waterbedeffect

In de buurgemeente Delft geldt al een verbod op carbidschieten. De gemeenten Den Haag en Leidschendam-Voorburg hebben aangekondigd ook een verbod in de APV op te nemen. Door het verbod in Rijswijk wordt nu een waterbedeffect voorkomen van jongeren die naar Rijswijk uitwijken om carbid te schieten.

De geactualiseerde APV wordt op dinsdag 1 december aanstaande besproken in het forum Samenleving.
Terug
vrijdag 27 november 2020 08:31:15 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob