Laatste Nieuws

Het stationsgebied verkleurt

 

In het Stationskwartier investeert de gemeente in een fraaie en kleurrijke openbare ruimte. Begin dit jaar zijn er op het Eisenhowerplein al vijfentwintig dennenbomen en een fraaie taxushaag geplant. Vorige week week zijn daar ook nog eens vijftien zuilvormige sierkersen en vakken met bloembollen bijgekomen. 

Iets verderop wordt langs het tunneldak bij het Papyruspad een bomenrij van tien bomen vervangen waarvan een groot deel dood of in slechte staat is. Hier worden tien nieuwe bomen aangeplant. Ook daar is voor een sierkers gekozen vanwege de uitbundige bloei in het voorjaar. Daarnaast zijn er in het gazon maar liefst 50.000 bloembollen geplant en wordt een deel van de rozenperken vernieuwd.

Het stationsgebied verkleurt
Ter hoogte van de Dr. H.J. Colijnlaan heeft de ontwikkelaar van het project “De Robijn” de daaraan grenzende openbare ruimte opgeknapt en vergroend. Zo zijn er meerdere nieuwe bomen aangeplant, zitjes gecreëerd en groenvakken met kleurrijke beplanting gerealiseerd. Met deze steenbreekactie is circa 300 vierkante meter verharding ingeruild voor groen.

Deze investeringen liggen in lijn met de Stadsvisie Rijswijk 2030. Hierin wordt gepleit voor een mooie omgeving door te investeren in een groenvoorziening die zowel meer variëteit als kleur bevat.
Terug
vrijdag 27 november 2020 08:03:37 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob