Laatste Nieuws

Bezoek wnd. burgemeester Bas Verkerk aan XL-teststraat

 

Op de coronapagina in Groot Rijswijk leest u deze week onder andere over het bezoek van waarnemend burgemeester Bas Verkerk aan de XL-teststraat in de Broodfabriek en vindt u handige informatie over het coronavirus, zorg en welzijn in Rijswijk en ((financiële) ondersteuning voor inwoners en ondernemers. De krant is ook digitaal beschikbaar. 

Het hoogtepunt van de tweede coronagolf lijkt achter de rug. De cijfers van het RIVM laten een dalende lijn zien. Dit is in de eerste plaats goed nieuws voor de zorg, al hebben de ziekenhuizen nog hun handen vol aan alle coronapatiënten. En het betekent ook dat sommige maatregelen kunnen versoepelen. Zo heeft minister-president Mark Rutte aangekondigd dat vanaf vandaag musea, pretparken en theaters weer open mogen.

Bezoek wnd. burgemeester Bas Verkerk aan XL-teststraat

Iedere versoepeling is mooi, maar roept ook de vraag op of we voorzichtig genoeg zijn. Gaan we niet te snel? Ik haal Diederik Gommers aan, die waarschuwde dat de ‘moeilijke winterperiode’ nog moet komen. Daarom roep ik u op om alle maatregelen serieus te blijven nemen. Blijf 1,5 meter afstand houden en blijf de hygiënevoorschriften naleven. En bovenal: laat u testen bij klachten.

Eerder deze week bezocht ik de Broodfabriek in de Plaspoelpolder. Hier is één van de zeven XL-teststraten van Nederland ingericht. De capaciteit is enorm: dagelijks kunnen tussen negen uur ’s ochtends en negen uur ’s avonds 2.500 tests worden afgenomen. Dit is ruim voldoende voor heel Rijswijk en verre omgeving. Ik zou zeggen maak er gebruik van. U kunt te voet, op de fiets of met de auto door de teststraat. De uitslag is al binnen enkele uren bekend. En het is nog gratis ook.

Bas Verkerk

Waarnemend burgemeester
Terug
vrijdag 20 november 2020 06:42:28 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob