Laatste Nieuws

Kerstafette 2020 gaat niet door

 

Kerst is een tijd om samen te zijn, maar dit is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. De gemeente Rijswijk heeft daarom de afgelopen jaren met lokale organisaties kerstactiviteiten georganiseerd. Zo konden inwoners toch met anderen de feestdagen vieren. Helaas heeft de gemeente doen besluiten de Kerstafette niet te laten doorgaan. De RIVM richtlijnen rondom het coronavirus laten het niet toe om (groepen) mensen bij elkaar te laten komen en presentjes rond te brengen. Daarom zal de gemeente deze Kerst inwoners en organisaties niet oproepen om een etentje of leuke activiteit te organiseren. 

De gedachte achter de Kerstafette is dat alle Rijswijkers rond de kerstdagen de gelegenheid krijgen om samen met anderen te genieten van gezelligheid en lekker eten, vooral zij die anders alleen zouden zijn.

Kerstafette 2020 gaat niet door

Wethouder Welzijn Johanna Besteman: “Ik vind het echt een hele nare boodschap om te moeten overbrengen. Het was ieder jaar zo fijn om te zien dat we voor inwoners de feestdagen net even wat fijner konden maken. Een beetje licht brengen in de toch al donkere dagen. Maar het is niet verstandig de Kerstafette door te laten gaan met de huidige richtlijnen rondom het coronavirus. Wat u wel kunt doen is een extra kerstkaartje versturen of in de bus gooien bij bijvoorbeeld een verzorgingstehuis of mensen waarvan u weet dat ze alleen zijn.”

Bezoek ontvangen

De richtlijn vanuit het RIVM is duidelijk: zorg ervoor dat er zo min mogelijk “verkeer” ontstaat binnen sociale contacten. Groepen mensen zijn niet toegestaan, maar ook is het verzoek om het aantal contactmomenten te minimaliseren.
Terug
vrijdag 13 november 2020 06:29:10 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob