Laatste Nieuws

Koop lokaal, maar niet allemaal tegelijk!

 

Het zijn zware tijden voor ondernemers. De impact van de coronamaatregelen is enorm. Zo hebben ook de Rijswijkse horecabedrijven hun restaurant, café of lunchroom moeten sluiten. Voor de winkels die nog wel open zijn is het vaak overleven. Inwoners blijven meer thuis en/of bestellen meer online, waardoor winkeliers veel omzet mislopen. 

Gelukkig zijn er ook positieve berichten te melden. Veel horecaondernemers in onze gemeente hebben ervoor gezorgd dat je de lekkerste gerechten gewoon af kunt halen of kunt laten bezorgen. Ook zijn er, ondanks coronacrisis, in Rijswijk een aantal nieuwe winkels bijgekomen. Verder doet de dagelijkse verswaren-branche zoals bakkers, groenteboeren en slagers het juist goed in deze tijd.

Koop lokaal, maar niet allemaal tegelijk!

Lokale ondernemers zijn de spil van de Rijswijkse economie. Wethouder Van de Laar van Economie Zaken roept Rijswijkers dan ook op om onze lokale ondernemers te steunen. “Ze zorgen niet alleen voor banen, maar houden de stad ook levendig en aantrekkelijk. Deze ondernemers steunen is heel simpel: door er te kopen” aldus de wethouder.

Dus wilt u de ondernemers in Rijswijk een hart onder de riem steken? Koop dan lokaal. Laat een maaltijd bezorgen en doe uw inkopen voor de feestdagen bij de lokale winkeliers. Om verspreiding van het virus tegen te gaan, is het belangrijk dat winkelend publiek verspreid inkopen doet. Doe uw inkopen daarom op rustige momenten, maak gebruik van de ruime openingstijden en wacht niet tot het laatste moment. Sommige lokale winkels hebben ook een webshop. U kunt dan vanuit huis uw producten bestellen. Wacht ook daarmee niet tot het laatste moment. Door online en gespreid te kopen helpt u om drukte in Rijswijkse winkels en winkelcentra te voorkomen, verdere verspreiding van het virus tegen te gaan en steunt u onze lokale ondernemers.
Terug
vrijdag 13 november 2020 06:13:59 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob