Laatste Nieuws

Afvalrace op scholen gestart

 

Op 4 Rijswijkse basisscholen is de afvalrace begonnen. Alle leerlingen gaan in de omgeving van hun school het komende schooljaar zwerfafval opruimen. Ze doen dat in een spannende afvalrace die het hele schooljaar duurt. Wethouder Armand van de Laar gaf woensdag 4 november via een film het startsein voor deze race. 

De deelnemende scholen zijn de Petrusschool, De Voorde, de Wethouder Brederodeschool en de Rehobothschool. Zij hebben een gebied bij hun school geadopteerd dat ze de rest van het jaar schoonhouden. Leden van de Rijswijkse Zwerfafvalbrigade houden bij hoe schoon het gebied is. De leerlingen krijgen ook lessen over afval en gaan op bezoek bij Avalex. Aan het eind van het schooljaar krijgt de winnende school de Helden-van-Rijswijkwisseltrofee.

Afvalrace op scholen gestart

Tijdens de feestelijke aftrap deden de leerlingen enthousiast mee aan een wedstrijd afval inzamelen op het schoolplein en aan afvalquiz in de klas.

“Iedereen kan een steentje bijdragen aan een schone leefomgeving, ook kinderen. Als het buiten is opgeruimd, voelen mensen zich veiliger en hebben ze meer contact met hun buren of andere mensen in de straat. Kinderen spelen ook veel meer buiten als er geen troep ligt. Bovendien is het gezonder; zwerfafval trekt allerlei ongedierte aan, zoals ratten, en die kunnen ziektes verspreiden. Goed voorbeeld doet volgen en ik hoop daarom dat veel Rijswijkers het voorbeeld van deze kinderen gaan volgen”, aldus wethouder Armand van de Laar.

Organisatoren van de Afvalrace zijn de gemeente Rijswijk, Haaglanden Beweegt, Sport Heroes en de Kinderrechtencoach. De race is een onderdeel van de campagne Rijswijk Schoon, waarmee de gemeente de strijd aanbindt tegen zwerfafval en andere vormen van vervuiling van de leefomgeving.

 

Leerlingen van de Rehobothschool doen mee aan een wedstrijd afval inzamelen.

Foto: Erwin Dijkgraaf Fotografie
Terug
vrijdag 13 november 2020 06:10:09 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob