Laatste Nieuws

Herinrichting Bogaardplein van start

 

Het Bogaardplein verandert de komende zes maanden in een levendig, groen en aantrekkelijk plein. Dit past bij de plannen om winkelcentrum In de Bogaard de komende jaren te verbouwen tot een veelzijdig stadscentrum. Wethouder Armand van de Laar (Ruimtelijke Ontwikkeling & Economische Zaken) heeft vanochtend samen met de winkeliersvereniging en centrummanager het startsein gegeven voor de herinrichting van het Bogaardplein.

Naar een ‘groen, levendig woon-, winkel- en verblijfsgebied: een toekomstbestendig stadscentrum van Rijswijk’. Dat is de ambitie die in het eind 2019 vastgestelde Masterplan In de Bogaard is neergelegd. Met bewoners, ondernemers en eigenaren werkt de gemeente de komende jaren samen om de ambitie werkelijkheid te maken.

Herinrichting Bogaardplein van start

Wethouder Armand van de Laar hoopt dat het plein straks de functie heeft van centrale, groene ontmoetingsplek tussen de winkels en woningen. De herinrichting van het Bogaardplein is een belangrijke stap in de uitvoering van het Masterplan, omdat we hiermee de hoge ambities voor de nieuwe openbare ruimte zichtbaar maken. Bewoners en ondernemers hebben zelf meegetekend aan het ontwerp van het plein. Dat maakt het een plein van ons allemaal.”
De voorzitter van de winkeliersvereniging, Eline Koekenberg, is blij dat de schop nu eindelijk in de grond gaat: “Voor ons ondernemers is het heel belangrijk dat In de Bogaard een fijn en aantrekkelijk centrum blijft. Super dat dit kale versteende plein nu wordt aangepakt. We kijken uit naar de verdere realisatie van het masterplan.” 

Ontmoetingsplek

Op het plein komen groene eilanden van gras, een aantal zitbanken en is er plek voor het plaatsen van bloeiende planten en bomen. Er is ook volop ruimte voor sporten en spelen. Een basketbalveld wordt aangelegd, er komen waterspuwers bij en worden er speeltoestellen neergezet. Ook komt er een nieuw fietspad en krijgt de Fietswacht op het plein meer stallingsplekken. De horecaterrassen aan de oostzijde, naast het stadhuis, blijven. Boven de voetgangersingang van de parkeergarage komt een grote houten trap die als tribune gebruikt kan worden voor optredens en evenementen.

Winkels blijven bereikbaar

De werkzaamheden, die van maandag tot en met vrijdag, tussen 7:00 uur ‘s ochtends en 16:00 uur ’s middags plaatsvinden, duren tot en met april 2021. De winkels blijven tijdens het werk bereikbaar.  Van de Laar: “We beseffen dat de werkzaamheden op het Bogaardplein van invloed zijn op de bereikbaarheid van het winkelcentrum. Daarom voeren we de werkzaamheden bij de entrees van de winkels pas vanaf januari 2021 uit, zodat ondernemers en bezoekers in de feestmaanden zo min mogelijk hinder ervaren.” De markt blijft zoveel mogelijk open gedurende werkzaamheden en zal af en toe net op een andere plek staan. 

Voor het eerst de BouwApp

Iedereen kan de voortgang van de werkzaamheden volgen via de BouwApp. Dit is het eerste bouwproject in Rijswijk waar de gemeente deze app zal gebruiken. Ook vragen en reacties kunnen worden verstuurd via de app. Deze is gratis op een tablet of smartphone te downloaden in de App Store of Google Play Store.  Kies in de app project Bogaardplein en klik op ‘volgen’.

Omwonenden en ondernemers blijven geïnformeerd tijdens de herinrichting van het Bogaardplein met nieuwsbrieven. Projectinformatie is voor iedereen te vinden op www.rijswijk.nl/projecten/bogaardplein.
Terug
vrijdag 6 november 2020 07:05:30 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob