Laatste Nieuws

Statement burgemeester Michel Bezuijen

 

Vanwege de Coronacrisis geeft burgemeester Michel Bezuijen wekelijks een statement over de situatie in Rijswijk. Hieronder het statement van vrijdag 12 juni 2020.

Volgens de laatste officiële cijfers waarover ik beschik kan ik constateren dat het aantal mensen dat overleden is als gevolg van het coronavirus gestabiliseerd is. In Rijswijk zijn de afgelopen twee weken geen nieuwe slachtoffers gevallen.

Statement burgemeester Michel Bezuijen

Dat is op zichzelf goed nieuws, want dat betekent dat het virus op zijn retour is en dat de maatregelen die zijn afgekondigd goed werken. Wel moeten we ons nog steeds houden aan de hygiënemaatregelen die bekend zijn: handen wassen, de 1,5 meter. Gelukkig komen er ook weer nieuwe versoepelingen aan per 1juli. De binnensporten mogen bijvoorbeeld weer evenals de sportkantines. Er wordt steeds meer mogelijk. Maar we moeten ons daarnaast aan de maatregelen blijven houden om te voorkomen dat er een tweede Corona golf komt.

Vanaf aanstaande maandag werken de publieksbalies van de gemeente volledig op afspraak. Het werken op afspraak was oorspronkelijk een Corona maatregel, maar we hebben ook geconstateerd dat het een verbetering van onze dienstverlening is. Daarom gaan we dit nu ook permanent doen. Inwoners kunnen op afspraak langs komen en worden meteen geholpen. De medewerkers weten dan meteen wie er komt en waarvoor. Mensen kunnen een afspraak maken via de website www.rijswijk.nl/afspraak of via het Klant Contact Center via telefoonnummer 14 070.  

Inmiddels heb ik geconstateerd dat dit mijn veertiende statement is op rij. Ik denk dat het heel mooi is dat ik op deze manier wekelijks met de inwoners van Rijswijk heb kunnen communiceren en mijn boodschap heb kunnen overbrengen. Maar ik denk dat dit ook het moment is om te zeggen dat ik me vanaf nu niet meer wekelijks op vrijdag tot u zal richten.  Nu al veel maatregelen zijn versoepeld merk ik ook dat er wekelijks minder nieuwe ontwikkelingen zijn. Maar we zullen natuurlijk altijd blijven communiceren ook via onze gebruikelijke kanalen zoals via de website en onze sociale media en mocht het nodig zijn dan zal ik ook zeker nog een keer met een statement terug komen als daar noodzaak voor is. Ik hoop dat u hier uw voordeel mee hebt kunnen doen. Tot slot wens ik u met dit prachtige weer op komst natuurlijk een fantastisch weekend!  
Terug
donderdag 18 juni 2020 18:26:40 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob