Laatste Nieuws

Alle Rijswijkse speelplekken op handige buitenspeelkaart

 

Om kinderen de weg te wijzen naar speelplekken in Rijswijk, lanceert de gemeente in samenwerking met Speelplan vandaag op de Buitenspeeldag de buitenspeelkaart!

Buitenspelen is super belangrijk, ook nu! Daarom organiseren kinderzender Nickelodeon en Jantje Beton ook dit jaar weer de nationale Buitenspeeldag. En om kinderen de weg te wijzen naar speelplekken in Rijswijk, lanceert de gemeente in samenwerking met Speelplan op deze dag de buitenspeelkaart.  Alle kinderen worden opgeroepen om woensdagmiddag 10 juni buiten te spelen, gewoon op de stoep voor de deur of op één van de vele speelplekken in Rijswijk die je op de buitenspeelkaart kunt vinden.

Alle Rijswijkse speelplekken op handige buitenspeelkaart

Kinderen spelen de laatste jaren onder andere door de opkomst van beeldschermen steeds minder buiten. Een ontwikkeling die wethouder Jeugd Larissa Bentvelzen wel eens zorgen baart. “Juist in deze tijd met alle beperkingen door corona is het belangrijk voor kinderen om fit en gezond te blijven. Buiten spelen helpt daarbij. Voor veilig buitenspelen kunnen kinderen terecht op één van de 152 speelplekken in Rijswijk.”

Opknapbeurt

Veel van die speelplekken zijn met hulp van de Rijswijkse kinderen zelf ingericht. Wethouder Johanna Besteman is verantwoordelijk voor die speelplekken. “Veel speelterreinen waren of zijn aan een opknapbeurt toe. Voordat we dat doen, laten we de kinderen die er gebruik van maken meedenken over de inrichting. Vorig jaar zijn er op die manier al zes speelplekken opgeknapt . Deze zomer gaan we samen met de kinderen aan de slag met nog vier speelplekken.”

Te druk

Er zijn dus volop mogelijkheden voor Rijswijkse kinderen om te buiten te spelen. En dat moeten ze ook vooral doen, vinden beide wethouders. Voor de ouders die meegaan geldt natuurlijk nog steeds de anderhalve meter afstand. Kom je bij een speeltuintje en is het er te druk? Kijk dan op www.buitenspeelkaart.nl(externe link)  welke speelplekken er nog meer in de buurt zijn.   
Terug
vrijdag 12 juni 2020 09:03:30 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob