Laatste Nieuws

Statement Michel Bezuijen 5 juni 2020

 

Vanwege de Coronacrisis geeft burgemeester Michel Bezuijen wekelijks een statement over de situatie in Rijswijk. Hier het statement van vrijdag 5 juni 2020.

In Rijswijk zijn op dit moment net als vorige week twintig inwoners overleden aan de gevolgen van het Coronavirus. Dat er geen nieuwe slachtoffers bij zijn gekomen is goed nieuws, want het betekent dat het virus meer onder controle is. Maar het blijft een pijnlijke boodschap, vooral voor de nabestaanden. Bij deze wil ik weer mijn medeleven uitspreken

Statement Michel Bezuijen 5 juni 2020

Afgelopen maandag zijn de terrassen opengegaan. De horecaondernemers hebben goed gebruikgemaakt van de mogelijkheid om hun terrassen uit te breiden. Ik ben tevreden hoe alles is verlopen. Tegelijkertijd moeten we alert blijven. We moeten ons echt blijven houden aan de hygiënemaatregelen en de anderhalve meter afstand. Maar ik mag constateren dat de regels in Rijswijk goed worden nageleefd.

Vorige week is de zaterdagmarkt in oud Rijswijk weer volledig opengegaan. Ik ben blij om te constateren dat de markt goed is verlopen. Ook in het Wilhelminapark is het goed gegaan, al blijft het daar wat drukker. Regionaal is afgesproken dat burgemeesters het barbecueverbod in hun gemeente mogen opheffen. Ik heb echter besloten om het barbecueverbod voorlopig nog te handhaven, dus er kan nog niet worden gebarbecued in het Wilhelminapark.

Sinds 1 juni kan iedereen met klachten zich laten testen door de GGD. In onze regio zijn hiervoor Corona-testcentra geopend in Nootdorp en Leidschendam. Hartstikke mooi dat die mogelijkheid er nu is. Als u klachten heeft, ga er dan ook vooral naar toe. Het is bij klachten erg belangrijk om te weten of u het Coronavirus heeft, zodat we verspreiding tegen kunnen gaan en het virus onder controle kunnen houden.

Nu we steeds meer maatregelen versoepelen, zien we als gemeente dat het steeds meer vragen oproept. Dat kan ik me goed voorstellen. We proberen alle vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. Al is het niet altijd het gewenste antwoord. Laten we hopen dat we de versoepelingen snel verder kunnen doorzetten, zodat de situatie steeds duidelijker wordt.

Tot slot mogen we weer vakanties gaan plannen. Ook dat is goed nieuws. Maar doe het  voorzichtig en bedachtzaam. Dan hoop ik dat we straks allemaal een mooie vakantietijd tegemoet kunnen zien.
Terug
vrijdag 12 juni 2020 08:59:43 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob