Laatste Nieuws

Noodverordening van 11 mei 2020

 

Per 11 mei 2020 geldt er in de regio Haaglanden een nieuwe noodverordening (Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Haaglanden van 11 mei 2020). In deze verordening zijn de maatregelen verwerkt die het kabinet afgelopen woensdag aankondigde om de gevolgen van het Coronavirus te beperken.

Vanaf 11 mei 2020 is het weer mogelijk om de meeste contactberoepen uit te oefenen. Het gaat om rijinstructeurs, (para)medische beroepen (zoals fysiotherapeuten, masseurs, diëtisten etc.), medewerkers in uiterlijke verzorging (kappers, schoonheidsspecialisten etc.) en alternatieve geneeswijzen (acupuncturisten, homeopaten etc.). Ook hier geldt dat het werk zoveel mogelijk op 1,5 meter wordt georganiseerd. 

Noodverordening van 11 mei 2020

Er wordt enkel gewerkt op afspraak, waarbij vooraf wordt besproken of het bezoek een risico oplevert. Ook mogen bibliotheken, pretparken en dierentuinen hun deuren weer open voor publiek, mits bezoekers en werknemers 1,5 meter afstand tot elkaar kunnen houden. Bovendien is buiten sporten voor groepen in alle leeftijden toegestaan, waarbij vanaf 13 jaar en ouder geldt dat 1,5 meter afstand tot elkaar in acht moet worden genomen. Ook zwemgelegenheden mogen vanaf 11 mei 2020 weer open, mits bezoekers en werknemers 1,5 meter afstand tot elkaar kunnen houden. Er vinden geen sportwedstrijden plaats en er wordt bij de sportverenigingen geen gebruik gemaakt van gezamenlijke kleedkamers, toiletten of douches.

De basisregels blijven met de versoepeling van deze maatregelen voor iedereen gelden:

Lees hier de volledige tekst van de Noodverordening
Terug
vrijdag 15 mei 2020 07:16:33 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob