Laatste Nieuws

Blijf thuis!

 

Barbecue-verbod in Rijswijks Wilhelminapark en aanvullende maatregelen op de zaterdagmarkt in Oud Rijswijk

De gemeente Rijswijk heeft aanvullende maatregelen getroffen om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Zo is barbecueën in het Wilhelminapark verboden, ook het parkeerterrein bij het Wilhelminapark wordt afgesloten. Op de zaterdagmarkt in Oud Rijswijk is alleen nog de verkoop van levensmiddelen toegestaan. Het advies is om ook bij mooi weer zoveel als mogelijk thuis te blijven en drukke plekken te vermijden.

Blijf thuis!

Barbecue-verbod in Rijswijks Wilhelminapark

De gemeente Rijswijk heeft het barbecueën in het Wilhelminapark met ingang van 3 april 2020 verboden. Het parkeerterrein bij het Wilhelminapark wordt afgesloten. Dit besluit van het college van B&W is genomen in het kader van de Corona-maatregelen. Het advies is om ook bij mooi weer zoveel als mogelijk thuis te blijven en drukke plekken te vermijden. Om te voorkomen dat bij mooi weer het barbecue-veldje in het Wilhelminapark te veel bezoekers trekt, is een barbecue-verbod ingesteld. Het verbod blijft voorlopig tot nader order van kracht.

Aanvullende maatregelen op de zaterdagmarkt

Om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan heeft de gemeente Rijswijk besloten om aanvullende maatregelen te nemen rondom de markt die plaatsvindt in Oud Rijswijk op zaterdag van 08.00 uur tot 16.00 uur rondom de Oude Kerk in de Herenstraat, in de Kerkstraat, de Kerklaan, de Schoolstraat en de Tollensstraat. Markten zijn van belang voor de voedselvoorziening, maar kunnen alleen open blijven als bezoekers zich aan de 1,5 meter afstand houden.  Op de zaterdagmarkt is vanaf heden alleen nog de verkoop van levensmiddelen toegestaan. De bankjes in de Herenstraat worden tijdelijk verwijderd en opgeslagen op de gemeentewerf. Dit om te voorkomen dat bezoekers van de markt de bankjes gebruiken om ter plaatse etenswaren te nuttigen. Door deze aanvullende maatregelen kunnen bezoekers beter 1,5 meter afstand tot elkaar bewaren en de overige Corona-instructies naleven. Het verbod geldt gedurende de periode dat de Noodverordening COVID-19 veiligheidsregio Haaglanden van kracht is

Noodverordening

In de Veiligheidsregio Haaglanden (VRH) blijft het aanspreken en zo nodig beboeten van mensen die zich moedwillig onverantwoordelijk gedragen een hoge prioriteit. Komend weekeinde gelden dezelfde restricties die ook in de vorige weekeinden goed hebben gewerkt. Grote parkeergelegenheden die in de buurt van stranden, parken en recreatiegebieden in de regio Haaglanden liggen worden gesloten. Ten aanzien van het gebruik van strand- en vakantiehuisjes voor recreatie en kortdurende verhuur aan toeristen is bovendien besloten dit voor de duur van de beperkende maatregelen niet toe te staan in onze regio. Hiervoor is de bestaande noodverordening aangepast.
Terug
vrijdag 10 april 2020 08:46:49 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob