Laatste Nieuws

Klanten van Voedselbank Haaglanden krijgen supermarktbon

 

Klanten van Voedselbank Haaglanden (gemeente Den Haag, Zoetermeer en Rijswijk) krijgen tot 6 april 2020 een supermarktbon in plaats van een voedselpakket. Deze maatregel werd vandaag genomen nadat de Voedselbank maandag de moeilijke beslissing heeft genomen om in ieder geval tot 6 april 2020 te sluiten. Ondertussen wordt er onder andere met de Voedselbank nagedacht over een oplossing voor de langere termijn.

De aanvoer van voedsel is onzeker geworden en niet te garanderen. Bovendien is de Voedselbank niet in staat voldoende bescherming te bieden aan klanten en vrijwilligers. Er zijn 1.500 Haagse huishoudens die normaliter een pakket van de Voedselbank ontvangen en 500 huishoudens uit Rijswijk en Zoetermeer.

Klanten van Voedselbank Haaglanden krijgen supermarktbon

De supermarktbon wordt door de Voedselbank uitgedeeld aan de klanten van Voedselbank Haaglanden op de voor hen gebruikelijke tijden en   uitgiftepunten.

"Het zijn moeilijke tijden voor alle vrijwilligers die zich wekelijks vol overtuiging en belangeloos inzetten voor die mensen in onze samenleving die het moeilijk hebben. Ongeveer 2.000 mensen uit Den Haag, Zoetermeer en Rijswijk zijn afhankelijk van de Voedselbank. Ook tijdens de Coronacrisis hebben deze mensen recht op ondersteuning, daarom wordt het voedselpakket tijdelijk vervangen door de supermarktbon", aldus wethouder Sociaal Domein Larissa Bentvelzen.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van Voedselbank Haaglanden. [link maken]website van Voedselbank Haaglanden(externe link).
Terug
vrijdag 20 maart 2020 10:04:53 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob