Laatste Nieuws

Gemiddeld één kapper voor iedere 364 huishoudens in Rijswijk

 

Rijswijk is dun bezet als het gaat om het aantal kappers(zaken) in de gemeente. Per 364 huishoudens in Rijswijk is ‘slechts’ één kapper of kapperszaak geregistreerd. Dit blijkt uit een analyse van kapsalon Haarvisie<https://www.haarvisie.nl/>, dat data opvroeg bij de Kamer van Koophandel (KvK). Van alle 52 provincies in Zuid-Holland staat Rijswijk op de vierde plek als ‘dunst bezette’ gemeente. 

Kappers in Rijswijk 

In de gemeente Rijswijk staan begin 2020 in totaal 72 kappers geregistreerd bij de KvK. Dit zijn er bijna 5 per Rijswijkse vierkante kilometer. Ten opzichte van het aantal huishoudens in Rijswijk, dat volgens de laatste cijfers uitkomt op zo’n 26.219, komt dit neer op 1 kapper of kapperszaak voor iedere 365 huishoudens.

Gemiddeld één kapper voor iedere 364 huishoudens in Rijswijk

Ontwikkelingen aantal kappers Rijswijk 

In 2016, 4 jaar geleden, waren er in Rijswijk 63 geregistreerde kappers. Een jaar later kwamen er per saldo 3 bij (66). In 2018 steeg het aantal verder naar 70 en afgelopen jaar kwamen er nog eens 3 bij (73). Dit jaar is er per saldo 1 kapper minder en staat de teller in Rijswijk dus op 72. De daling in Rijswijk staat haaks op de ontwikkeling van het aantal kappers in de provincie (Zuid-Holland), waar dit jaar juist sprake is van een gematigde stijging (1,9%). 

Hardinxveld-Giessendam koploper, Oegstgeest hekkensluiter 

Kijkend naar Zuid-Holland, hebben huishoudens In Hardinxveld-Giessendam de ruimste keuze, met een kapper of salon voor iedere 163 huishoudens. In totaal staan er in die gemeente 43 kappers geregistreerd. Ook in Lisse en Molenlanden zijn relatief veel kappers per huishouden actief. In Oegstgeest heeft men de minste keuze, met een kapper voor iedere 560 huishoudens. Delft en Leiden zijn ook dun bezet als het gaat om actieve kappers per huishouden. 

Bron: Kapsalon Haarvisie<https://www.haarvisie.nl/over-ons/>
Terug
woensdag 4 maart 2020 09:11:16 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob