Laatste Nieuws

IkPas 2020: 40 dagen zonder alcohol

 

IkPas Rijswijk gaat weer beginnen. Afgelopen zaterdag kregen de Rijswijkers vast een voorproefje. Samen met de IkPas ambassadeurs deelde wethouder Gezondheid en Sport Björn Lugthart alcoholvrije cocktails uit in winkelcentrum In de Bogaard. Net als voorgaande jaren gaan zij de uitdaging aan om tijdelijk geen alcohol te drinken.

Doel van de IkPas campagne is om mensen bewust te maken van hun alcoholgebruik.

De deelnemers drinken 40 dagen geen alcohol en zetten zich in om de campagne onder de aandacht te brengen. De actie begint op 26 februari en eindigt op 5 april.

IkPas 2020: 40 dagen zonder alcohol

Wethouder Lugthart steunt de campagne vanaf het begin. “Afname van overmatig alcoholgebruik is een van de doelen van het Rijswijkse lokale gezondheidsbeleid. Om die reden sluit de gemeente Rijswijk zich aan bij  IkPas. De campagne maakt je bewust van je alcoholgebruik. Veel mensen hebben onbewust een patroon aangenomen waarbij het vanzelfsprekend is dat ze vrijwel dagelijks meerdere glazen alcohol drinken. Door 40 dagen niet te drinken wordt je je bewuster van de keuze om wel of niet te drinken en doorbreek je vastgeroeste patronen. Hierdoor is alcohol niet langer vanzelfsprekend. Daarom doen we ook dit jaar weer vanuit Rijswijk mee. Ik wens iedereen die mee doet heel veel succes de komende 40 dagen!”

Ook mee doen?

U kunt zich nog inschrijven. Meer informatie is te vinden op www.ikpas.nl(externe link). en www.facebook.nl/ikpasrijswijk(externe link).
Terug
vrijdag 28 februari 2020 07:43:40 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob