Laatste Nieuws

Nieuwe Kinderrechten- en Jongerenambassadeurs voor Rijswijk

 

Burgemeester Michel Bezuijen en wethouder Larissa Bentvelzen (Jeugd en Participatie) hebben samen de nieuwe Kinderrechten- en Jongerenambassadeurs voor Rijswijk geïnstalleerd. Dit gebeurde op 18 februari 2020 op plechtige wijze in het stadhuis. De Kinderrechten- en Jongerenambassadeurs zetten zich in om de ideeën en wensen van kinderen en jongeren zichtbaar te maken en waar mogelijk te laten realiseren.
 

Dit is het vijfde jaar dat Rijswijk kinderen aanstelt om de rechten van kinderen te vertegenwoordigen. Vijftien kinderen uit groep 7 en 8 van 11 basisscholen in Rijswijk zijn benoemd als nieuwe kinderrechtenambassadeurs. De jonge ambassadeurs gaan het bestuur van Rijswijk gevraagd en ongevraagd adviseren over uiteenlopende onderwerpen die gaan over wat ieder kind nodig heeft om veilig en gezond op te groeien.

Nieuwe Kinderrechten- en Jongerenambassadeurs voor Rijswijk

Jongerenambassadeurs

De jongerenambassadeurs werden in Rijswijk voor de tweede keer geïnstalleerd, in totaal zijn er nu in Rijswijk 10 jongerenambassadeurs in de leeftijd 12 jaar en ouder actief. Met de bijdrage van de jongerenambassadeurs komt een dialoog op gang tussen jongeren en beleidsmakers van de gemeente, zodat jongeren op een betekenisvolle manier kunnen bijdragen aan lokaal beleid. Dit jaar gaan de jongerenambassadeurs onder andere aan de slag met het thema armoede.

Jeugdparticipatie

De gemeente Rijswijk wil kinderen en jongeren invloed geven op hun leefomgeving door ze actief te laten meedenken, meebeslissen en meedoen met de gemeente.
Terug
vrijdag 28 februari 2020 07:33:40 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob