Laatste Nieuws

Alle Horeca Rookvrij

 

Op 1 april 2020 wordt door de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) gehandhaafd op het verbod voor rookruimtes in de horeca.


De Hoge Raad heeft op 27 september bepaald dat rookruimtes in de horeca per direct verboden zijn, onder meer omdat zij niet effectief beschermen tegen aan blootstelling tabaksrook.

De NVWA controleert of het rookverbod is ingesteld, aangeduid en door u wordt gehandhaafd. Er wordt gecontroleerd of er niet gerookt wordt in het pand. Ook wordt gelet op de aanwezigheid van asbakken, peuken en of de aanduiding rookruimte verwijderd is.

Alle Horeca Rookvrij

Boetes kunnen oplopen tot 4500 euro. Eerder opgelegde boetes voor het rookverbod bepalen de hoogte van de boete. Bij een eerste overtreding van het rookverbod wordt een boete van 600 euro opgelegd. Bij een tweede overtreding wordt een boete van 1200 euro opgelegd. Deze verdubbeling gaat door tot een maximum van 4500 euro.

Informatie over het verbod op rookruimtes in de horeca kunt u vinden op de site van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit en op http://www.horecaloket.nl/Rijswijk
Terug
vrijdag 21 februari 2020 07:12:18 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob