Laatste Nieuws

Rijswijkse families ontdekken samen het lokale groen

 

Een frisse neus halen, er samen op uit en genieten van verrassend veel groen. Tijdens de eerste editie van de Rijswijkse Familiewandeling ontdekten bijna 50 enthousiastelingen dat prachtige natuur letterlijk om de hoek ligt. Samen met organisator Team Brede Impuls wandelden jong tot oud door het Wilhelminapark.

Opa´s en oma´s, ouders, buren en kinderen staan klaar bij De Blokhut in de Natuurtuin. Vergezeld door een stel enthousiaste viervoeters, klaar om aan de Rijswijkse Familiewandeling te beginnen. In twee groepen trekken de wandelaars door het Wilhelminapark, onder begeleiding en met uitleg van twee dames van het Instituut voor Natuureducatie. Ontspannen wandelen met ogen en oren open dus.

Rijswijkse families ontdekken samen het lokale groen

“Je gaat ineens met hele andere ogen kijken naar het park wat je zo vanzelfsprekend vindt” – deelnemer Rijswijkse Familiewandeling

Specht, gans of parkiet?  Tijdens de wandeling loopt er ook een vogel-expert mee die alle geheimen deelt over de vogels en eenden van het park. Verder is er ook aandacht voor alle flora, een bomendans en bomenhemel. Sommige deelnemers maken zelfs kunstwerken, geïnspireerd op de structuur van boomschors. Na afloop organiseerde Welzijn Rijswijk een creatieve workshop met gevonden materialen.

Lente editie
De eerste editie van de familiewandeling was een groen succes. Dat vinden ook organisatoren Team Brede Impuls, Welzijn Rijswijk, Gezond Natuur Wandelen en Instituut voor Natuureducatie. Daarom staat er ook al een lente editie in de agenda op woensdag 6 mei 2020. Ook deze wandeling zal in een groengebied in Rijswijk plaatsvinden.

Sportief Besteed Groep
Team Brede Impuls is onderdeel van Sportief Besteed Groep(SBG). SBG realiseert de maatschappij waarin iedereen mee kan doen en verbindt mensen, diensten en organisaties door de kracht van beweging.
Terug
vrijdag 31 januari 2020 09:16:13 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob