Laatste Nieuws

Start publiekscampagne Rijswijk schoon

 

‘Samen houden we Rijswijk schoon!’ is het motto van de publiekscampagne waarmee de gemeente de komende twee jaar aandacht vraagt voor een schone stad.

Het doel is om inwoners en ondernemers meer en beter te betrekken bij het schoonhouden van de stad. De Helden van Rijswijk vormen het gezicht van de campagne. Wethouder Armand van de Laar verrichtte vanmorgen de aftrap, bijgestaan door medewerkers van de Werf.

Helden zijn er in allerlei soorten en maten. Bij deze campagne zijn het de inwoners en ondernemers in Rijswijk èn de schoonmakers en handhavers van de gemeente. Met z’n allen zorgen ze ervoor dat de stad opgeruimd en schoon is. De meeste inwoners gooien hun afval op een goede manier weg. 

Start publiekscampagne Rijswijk schoon

De vegers ruimen het zwerfafval op en zorgen voor schone straten en de handhavers bestrijden de overlast door onder meer boetes uit te delen aan mensen die de regels aan hun laars lappen. De vegers en handhavers op de foto’s en posters zijn medewerkers van de gemeente.

Actieplan Rijswijk schoon

Zwerfafval, bijplaatsingen van afval bij containers en illegaal gedumpt afval zijn voor veel mensen een grote bron van ergernis. De gemeente heeft daarom het actieplan Rijswijk Schoon opgesteld; de gemeenteraad is hier vorig jaar mee akkoord gegaan. In dit plan staan acties waarmee de gemeente de stad schoner wil krijgen, zoals verenigingen en vrijwilligers stimuleren om gebieden in de openbare ruimte te adopteren, experimenteren met mogelijkheden om bijplaatsingen te voorkomen en intensiever handhaven. Ook de publiekscampagne is een maatregel uit het actieplan.

Inspireren

Er gebeurt al veel om de stad schoon te houden. Er zijn inwoners die, al dan niet via een zwerfafvalbrigade, een straat of plantsoen in hun woonomgeving schoonhouden. Ook zijn er mensen die tijdens het hardlopen zwerfvuil oprapen. Basisscholen doen mee aan de jaarlijkse afvalrace. De gemeente wil mensen inspireren die graag hun steentje willen bijdragen aan een schonere woonomgeving, maar die nog niet goed weten hoe ze dat kunnen doen.




Terug
vrijdag 24 januari 2020 07:06:23 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob