Laatste Nieuws

Voorlezen ter gelegenheid van de Nationale Voorleesdagen 2020

 

Ter gelegenheid van de Nationale Voorleesdagen 2020 heeft wethouder Onderwijs Johanna Besteman op woensdag 22 januari voorgelezen aan de groepen 1 tot en met 6 van de Mariaschool in Rijswijk.

De zeventiende editie van de Nationale Voorleesdagen vindt plaats van woensdag 22 februari tot en met zaterdag 1 februari 2020. Doel van deze jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.

“Voorlezen aan jonge kinderen is erg belangrijk, bovendien is samen lezen vooral erg leuk ”, aldus Wethouder Besteman. Lezen is goed voor de ontwikkeling van sociaal-emotionele vaardigheden, zodat kinderen beter inzicht krijgen in het omgaan met eigen en andermans gevoelens. Bovendien stimuleert lezen de spraak- en taalontwikkeling en het prikkelt de fantasie. “De laaggeletterdheid in Rijswijk is hoog. 

Voorlezen ter gelegenheid van de Nationale Voorleesdagen 2020

Het verminderen ervan is één van de prioriteiten in Rijswijk. Vroegtijdig beginnen met lezen vergroot de kans dat de kinderen ook op latere leeftijd meer gaan lezen, en helpt mee de laaggeletterdheid in Rijswijk terug te brengen”. Alle Rijswijkse basisscholen en kinderopvanglocaties hebben een voorleesboek uit de Prentenboek Top Tien 2020 cadeau gekregen. Voor de peuters is gekozen voor “Zo moe en toch klaarwakker”. De kleuters krijgen twee titels: “Deze ridder zegt nee” en  “De hapgrage krokodil”

Activiteiten tijdens de Nationale Voorleesdagen

De activiteiten tijdens de Nationale Voorleesdagen hebben dit jaar als thema: Moppereend, het Prentenboek van het Jaar 2020. In het kader van de Nationale Voorleesdagen organiseert de bibliotheek diverse activiteiten, voor meer informatie kunt u terecht op: https://www.bibliotheekaandevliet.nl/actueel/nationale-voorleesdagen-2020(externe link).
Terug
vrijdag 24 januari 2020 07:02:16 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob