Laatste Nieuws

De toekomst van Retail in winkelcentrum Oud Rijswijk

 

In winkelcentrum Oud Rijswijk zijn in de periode van oktober 2019 tot en met januari 2020 17 retailers door 81 studenten (HBO & MBO) en retail experts onder de loep genomen in het EHBR LAB.

Deze vijfde editie van het EHBR lab  - Eerste Hulp Bij Retail - was een samenwerking tussen De Haagse Hogeschool (Ondernemerschap & Retail Management), ROC Mondriaan School voor Retail Den Haag, gemeente Rijswijk en winkelcentrum Oud Rijswijk en maakte onderdeel uit van het landelijk onderzoeksproject Future-Proof Retail (www.futureproofretail.nl(externe link)).

De toekomst van Retail in winkelcentrum Oud Rijswijk

De lab activiteiten vonden plaats in het Museum Rijswijk, die voor zes woensdagen een van haar expositie zalen ter beschikking stelde. Het doel was om de winkels en ondernemers toekomstbestendiger te maken. Zeker in de huidige tijdsgeest is het van groot belang om als retailer regelmatig te kijken naar kansen die voor het grijpen liggen om je winkel te verbeteren en zorg te dragen voor continuïteit. Door de HBO studenten werd op basis van wekelijks praktijkonderzoek, gebaseerd op het gedachtengoed van Design Thinking, de toekomstbestendigheid van de deelnemende retailers onderzocht.

De resultaten hiervan presenteerden de studenten op woensdagavond 15 januari, in Museum Rijswijk. Hun bevindingen en adviezen werden gepitcht middels infographics in een, bij het museum passende, expositievorm. De studenten gaven zowel korte als lange termijn adviezen, waarmee de retailer op een praktische wijze aan de slag kan gaan. Wethouder Armand van de Laar, die het EHBR lab afsloot, is blij met de resultaten: “We winkelen steeds meer online. De retailers in Oud-Rijswijk moeten iets bijzonders bieden om mensen te blijven trekken. Het was voor de ondernemers heel interessant om de visie te horen van de studenten, de nieuwe generatie winkeliers én consumenten.

Met de adviezen kunnen het winkelcentrum Oud Rijswijk en haar ondernemers aan de slag om meer waarde te bieden voor het winkelend publiek, nu en in de toekomst.”
Terug
vrijdag 17 januari 2020 09:55:35 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob