Laatste Nieuws

Burgemeester gaat voor een veilige jaarwisseling

 

“Oud en nieuw blijft voor mij een bijzonder feest. Ik vind het prachtig om te zien hoe mensen dat gezellig met elkaar vieren en de straat op gaan om elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen.”


Michel Bezuijen  is tijdens de jaarwisseling altijd paraat. “Voor mij voelt het niet alsof ik dienst heb of moet werken. Ik ga zeker de straat op. Ook uit interesse voor het werk van de vele professionals die op oudjaarsavond aan het werk zijn om voor een veilige stad te zorgen. Handhavers, politie, brandweer, ambulancemedewerkers: ik heb veel belangstelling én respect voor de inzet van al die mensen!”

Burgemeester gaat voor een veilige jaarwisseling

Het schadebedrag aan gemeentelijke eigendommen tijdens de jaarwisseling  is afgelopen  keer  toegenomen.  Voor Rijswijk gaat het totale schadebedrag om ruim € 32.000,-, een toename met € 13.000,-. “Dit komt voornamelijk door vuurschade aan openbare bestrating, onder meer door verkeerd gebruik van oliedrums. We zien dat er nog onvoldoende voorzorgsmaatregelen worden getroffen om schade te voorkomen. Daarom scherpen we dit jaar het toezicht op verkeerd gebruik van oliedrums en vuurkorven aan. Oliedrums en dergelijke mogen dit jaar alleen gebruikt worden als deze op tegels of zand zijn geplaatst om zo contact met de bestrating en vuurschade te voorkomen.”

Michel Bezuijen hoopt dat de jaarwisseling rustig verloopt in Rijswijk en met rustig bedoelt hij dat de hulpverleners nu eens niets te doen hebben. “Tegen mensen die schade veroorzaken door brandstichting of anderszins treden we op, zo nodig met een proces verbaal”, zo waarschuwt hij.  “Reparaties kosten geld, gemeenschapsgeld waar we zuinig en verantwoord mee omgaan. Hiervoor werken we goed samen met de politie.”

Ook u kunt hier wat aan doen. Mocht u getuige zijn, dan kunt u het melden via 112. Belt u later dan op heterdaad, kies dan (tegen lokaal tarief) voor 0900-8844. En wilt u anoniem blijven, kies dan voor de tiplijn van Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Meer informatie omtrent de jaarwisseling vindt u hier.
Terug
vrijdag 20 december 2019 08:17:42 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob