Laatste Nieuws

Verkeerd gebruik oliedrums aangepakt

 

Net als voorgaande jaren richt de gemeente zich op een feestelijke jaarwisseling met zo min mogelijk overlast en schade. Illegale vuren zorgen voor een enorme kostenpost. Vooral door beschadiging van het wegdek en straatmeubilair. Daarom wordt al jaren door de politie tegen illegale vuren strikt opgetreden. Kleine vuren in vuurkorven, vuurmanden of oliedrums zijn wel toegestaan. Wel wordt het toezicht op deze kleine vuren en dan met name het gebruik van de oliedrums dit jaar aangescherpt.

Burgemeester Michel Bezuijen is blij met het aangescherpte toezicht: “afgelopen jaarwisseling is veel schade ontstaan aan het  wegdek door het verkeerd gebruik van oliedrums. 

Verkeerd gebruik oliedrums aangepakt

Met name het herstellen van asfaltbestrating kost veel gemeenschapsgeld. Voorkom schade aan het wegdek door  voorzorgsmaatregelen te treffen”.

Asfalt smelt

De bodem van een oliedrum wordt zo heet dat het asfalt smelt en zorgt voor een flinke kostenpost . Ook bij plaatsing van de oliedrum op een grasveldje ontstaat schade aan het gazon. Het dringende advies is om bij gebruik van oliedrums op de openbare weg voldoende  voorzorgsmaatregelen te nemen zodat er geen schade aan het wegdek kan optreden. Dit kan onder meer door onder de oliedrum een laag zand aan te brengen of door de drum op tegels of  klinkers te plaatsen.

Politie en handhaving zullen optreden bij verkeerd gebruik van oliedrums in de openbare ruimte. De kosten van het herstel van schade aan het wegdek zal zoveel mogelijk worden verhaald op de eigenaar van de oliedrum.
Doordat vuurkorven en vuurschalen op pootjes staan is er geen direct contact met de ondergrond en ontstaat er minder schade aan het wegdek. Voorwaarde voor het stoken van kleine vuurtjes blijft wel dat de openbare orde niet wordt verstoord en het vuur geen gevaar voor omstanders en/of schade aan het wegdek of straatmeubilair veroorzaakt.

De gemeente werkt bij de uitvoering van het vurenbeleid nauw samen met politie en brandweer. Bij verkeerd gebruik van oliedrums en vuurkorven worden deze direct in opdracht van de gemeente afgevoerd. Ook oliedrums en vuurkorven die na gebruik niet worden opgeruimd en de volgende ochtend op de openbare weg worden aangetroffen, worden afgevoerd.
Terug
vrijdag 20 december 2019 08:01:57 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob