Laatste Nieuws

Gemeente winterklaar

 

De winter is echt aangebroken. Dus staat gemeente Rijswijk weer klaar om de belangrijkste wegen begaanbaar te houden. Wij hebben alle belangrijke informatie voor u op een rij gezet.

In opdracht van de gemeente voert AH Vrij Infra  de gladheidbestrijding uit in Rijswijk. Als er hevige sneeuwval of extreme gladheid is, worden er extra medewerkers ingezet. Dat regelt de Gemeentewerf in samenwerking met de Dienst Sociale Werkvoorziening.

Bij de politie, Rijkswaterstaat, Provincie, het gladheidmeldsysteem en weerdiensten winnen we steeds informatie in. Als daaruit blijkt dat het glad wordt, zorgen we ervoor dat er gestrooid wordt.

Gemeente winterklaar

Strooigebieden

Bij gladheid wordt er gestrooid op de hoofdverkeersroutes. De busroutes, wijkontsluitingswegen, gevaarlijke kruisingen en de doorgaande fietspaden horen daarbij. Bruggen en viaducten krijgen speciale aandacht, omdat die sneller opvriezen en glad worden dan de wegen. De strooiroutes zijn zo ingedeeld dat elke bewoner binnen een redelijke afstand vanaf de woning op een gestrooide route kan komen.

Toch strooit de gemeente niet overal. Dat betekent dat het op sommige plekken soms alsnog glad kan zijn door ijzel of sneeuwval. Let daarom altijd goed op het wegdek als u op pad moet met dit soort omstandigheden. En let goed op de andere weggebruikers: iedere verkeersdeelnemer heeft een eigen verantwoordelijkheid in het verkeer, ook al zijn de omstandigheden onvoorspelbaarder door de winter.

Methode

Er wordt gestrooid met natzout, een mengsel van water met natriumchloride. Dat heeft 3 voordelen:

  1. Uw vervoersmiddel heeft sneller grip op wegen en fietspanden met natzout
  2. Het zoutgebruik is lager als er met droogzout wordt gestrooid, wat goed is voor het milieu (minder verzilting van de bodem)
  3. Natzout kunnen we beter doseren dan droogzout en verwaait minder tijdens het strooien, waardoor het groen langs de weg er minder last van heeft

Samenwerken

Bij gladheid en sneeuwval zorgen wij er samen met de Dienst Sociale Werkvoorziening voor dat zo veel mogelijk gebieden veilig zijn. Zoals bushaltes, oversteekplaatsen, looproutes en andere speciale gebieden, zoals de omgeving van verzorgingshuizen. Maar u kunt ons ook helpen als het sneeuwt of ijzelt. Bijvoorbeeld al door de stoep voor uw huis sneeuw- en ijsvrij te houden. Het zout dat u daarvoor kunt gebruiken, is verkrijgbaar bij tuincentra en doe-het-zelfzaken.

Contact

Heeft u meldingen of vragen over het strooien? Of het zelf sneeuwvrij maken van uw buurt? Neem dan contact op met het Klant Contact Center (KCC) van de gemeente Rijswijk. Daarvoor belt u naar telefoonnummer 14070.
Terug
vrijdag 20 december 2019 07:58:45 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob