Laatste Nieuws

De Smeltkroes in Rijswijk is geopend!

 

Wethouder Larissa Bentvelzen: “De Smeltkroes wordt een plek waar iedereen zich thuis voelt, erbij hoort en gezien wordt. Een ontmoetingsplek waar kortom iedereen welkom is.” 

Op 13 december is De Smeltkroes in Rijswijk officieel geopend door wethouder Sociaal Domein, Jeugd, Participatie en Dierenwelzijn, Larissa Bentvelzen. Na de officiële openingshandeling waarbij de wethouder samen met één van de bezoekers een lint doorknipten mocht iedereen het pand betreden. Hier was er voor iedereen een door de cliënten en medewerkers van Fonteynenburg vers gebakken oliebol. Een ervaringsdeskundige medewerker deed zijn herstelverhaal om te laten zien hoe je je eigen ervaring kan inzetten voor het herstel van een ander. Een mooi begin van een bijzondere locatie. 

De Smeltkroes in Rijswijk is geopend!

Iedereen loopt hier binnen voor een kop koffie en een praatje met andere mensen. Naast ontmoeting is er ook ruimte voor sociale activiteiten, trainingen en coaching. Dit wordt gefaciliteerd door ervaringsdeskundigen en begeleiders, maar het uitgangspunt is dat zij net zoveel onderdeel zijn van De Smeltkroes als andere deelnemers. 

Zo ontstaat er vanzelf een programma voor én door de bezoekers.

 

Er is hier ruimte om talenten te ontwikkelen en te benutten, bijvoorbeeld door workshops of activiteiten te organiseren, gastheer/gastvrouw te zijn en nog veel meer.  Ook mensen die ondersteuning nodig hebben en niet zo makkelijk de weg naar goede hulp weten te zetten worden in de Smeltkroes op weg geholpen.

 

Vanaf nu is iedereen dus elke week welkom bij De Smeltkroes op het Pieter Postmapad 4 in Rijswijk!

De openingstijden zijn: zondag van 12:00 tot 19:00 uur, dinsdag van 10:00 tot 17:00 uur, donderdag van 13:00 tot 20:00 uur en vrijdag van 10:00 tot 17:00 uur.
Terug
dinsdag 17 december 2019 12:05:46 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob