Laatste Nieuws

Laatste werkzaamheden voor groenere Diepenhorstlaan

 

Deze week is begonnen met het laatste deel van de herinrichting en vergroening van de Diepenhorstlaan. Nog voor de kerstdagen wordt tussen de ventweg en de hoofdrijbaan aan de kant van het Rijksbedrijvencentrum nieuwe beplanting aangebracht. Na de jaarwisseling is de middenberm aan de beurt. Als al het werk klaar is, heeft de Diepenhorstlaan een groene en natuurrijke uitstraling en is het een visitekaartje voor de Plaspoelpolder.

 

Minder stenen, meer bomen en planten, regelmatig onderhouden gazons met een fleurig en kleurig bloemenlint. Zo ziet de Diepenhorstlaan er straks uit. Omdat deze laan een belangrijke toegangsweg naar Rijswijk en met name naar het bedrijventerrein Plaspoelpolder is, was een kwaliteitsimpuls nodig. Begin 2019 is begonnen met de herinrichting van de laan en het aanbrengen van meer groen.  

Laatste werkzaamheden voor groenere Diepenhorstlaan

Planten en bloemen

Het opnieuw in te richten gebied strekt zich uit vanaf het viaduct bij de afrit van de A4  tot aan de kruising met de Visserringlaan / Veraartlaan en van de sloot naast het EPO-gebouw  tot aan de gevels van het Rijksbedrijvencentrum. Het werk omvat het vervangen van de eerder aangebrachte beplanting, die door der droogte vorig jaar niet is aangeslagen en het verwijderen van de  bestrating van de middenberm. In de plaats komt een groenstrook met planten en bloemen. Dat geeft de laan niet alleen een fraaier aanzicht, het is ook beter voor de wateropname bij veelvuldige regen.

Februari gereed

Waar nodig worden tijdens het werk tijdelijke verkeersmaatregelen getroffen. Afhankelijk van de weersomstandigheden zullen de werkzaamheden naar verwachting in februari 2020 klaar zijn.
Terug
vrijdag 13 december 2019 09:56:37 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob