Laatste Nieuws

Informatie over sinterklaasintocht en demonstratie

 

Op 23 november a.s. vindt in Rijswijk de sinterklaasintocht plaats. Het programma voor de intocht van 2019 is te vinden op http://www.sintinrijswijk.nl/


De organisatie Rijswijk Kan Het heeft bij de gemeente gemeld tijdens de intocht een demonstratie te willen houden. Burgemeester Bezuijen faciliteert deze gemelde demonstratie en heeft de parkeerplaats bij de Oude Stadhuislocatie aan de Generaal Spoorlaan als locatie aangewezen.

De burgemeester verbiedt andere demonstraties tijdens de intocht. De gemeente respecteert het recht om te demonstreren, maar de intocht moet feestelijk en ordelijk verlopen.

Informatie over sinterklaasintocht en demonstratie

Daarom komt er een apart vak om de aangekondigde demonstratie te kunnen faciliteren. De demonstranten moeten zich houden aan de voorwaarden om te demonstreren, zoals geen gezicht bedekkende kleding, geen stokken en geen beledigingen. De politie controleert tijdens de intocht of demonstranten zich aan de voorwaarden houden.

De burgemeester roept iedereen op om de intocht en alle feestelijkheden in Oud Rijswijk en in de Bogaard veilig, vreedzaam en gezellig te laten verlopen.
Terug
vrijdag 22 november 2019 08:04:13 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob