Laatste Nieuws

Gemeente Rijswijk zoekt meer openbare toiletten

 

De gemeente Rijswijk ziet het aantal beschikbare openbare toiletten graag toenemen. Na eerdere oproepen is hier al gehoor aan gegeven door verschillende lokale ondernemers. Maar hoe meer ondernemers en winkeliers in Rijswijk hun toilet beschikbaar stellen, hoe fijner het voor iedereen is.


De toiletten in gemeentelijke en andere openbaar toegankelijke gebouwen zijn voor iedereen beschikbaar. In horecazaken, supermarkten en tankstations kunnen mensen meestal ook gebruik maken van het toilet, al moet hier soms iets voor betaald worden. Maar mensen kunnen gelukkig ook in steeds meer winkels en bedrijven terecht. En toch zoekt de gemeente naar meer locaties om de beschikbaarheid te vergroten.

Gemeente Rijswijk zoekt meer openbare toiletten

Vind overal een toilet

Winkeliers en andere ondernemers in Rijswijk die hun toilet beschikbaar willen stellen, kunnen dit doen via de HogeNood-app(externe link). Dat kan iedereen heel gemakkelijk zelf doen met het +teken dat rechtsboven in de app staat.

Wie vervolgens bij hoge nood een toilet moet opzoeken, maar niet weet waar er eentje te vinden is, kan via de gratis app HogeNood zien wat de snelste route is naar het dichtstbijzijnde toilet. Ook is in de app te zien of een toilet openbaar of betaald is en om wat voor soort toilet het gaat. Handig als een rolstoeltoegankelijke ruimte nodig is.
Terug
vrijdag 22 november 2019 07:49:58 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob