Laatste Nieuws

Samen zijn door de Kerstafette

 

Ook dit jaar nodigt de gemeente inwoners en organisaties uit om mee te doen aan de jaarlijkse kerstafette. Hiermee wordt aandacht besteed aan Rijswijkers die rond de feestdagen eenzaam zijn. De gedachte achter de kerstafette is dat alle inwoners tussen 22 en 29 december de gelegenheid krijgen om een kerstontbijt, brunch, lunch of diner te organiseren voor (andere) Rijswijkers.

 

Wethouder Welzijn Johanna Besteman: ‘De dagen rond kerst zijn een periode van gezelligheid met familie en vrienden. Dat is niet voor iedereen weggelegd. Eenzaamheid is een thema wat hoog op de gemeentelijke agenda staat. Werken aan het versterken van de sociale cohesie met de samenleving om hiermee eenzaamheid te herkennen en te bestrijden vind ik belangrijk. Het organiseren van de kerstafette draagt hier aan bij. Ik hoop dat we er samen weer een groot succes van gaan maken.’

Samen zijn door de Kerstafette

Indienen vóór 1 december

Kerst vier je samen. Dat is het uitgangspunt van de Rijswijkse Kerstafette.

Wie iets wil organiseren voor de Rijswijkse Kerstafette tussen 22 en 29 december 2019 kan in aanmerking komen voor een eenmalige bijdrage in de kosten. Ideeën met een begroting van de kosten kunnen tot 1 december 2019 ingestuurd worden. Geef ook duidelijk aan wanneer, waar en voor wie de er iets wordt georganiseerd. Vorig jaar konden inwoners op verschillende plekken en dagen bijvoorbeeld aanschuiven bij een kerstbingo, een kerstbrunch, een high tea en een kerstborrel.

Voorwaarden

Het maakt niet uit of je een activiteit organiseert voor je mede-flatbewoners, je eigen straat, buurt of voor heel Rijswijk. Vergeet in ieder geval niet de buren of straatgenoten die weinig buiten komen of amper bezoek krijgen uit te nodigen!

Voldoet het initiatief aan de voorwaarden, dan stelt de gemeente een eenmalige bijdrage beschikbaar van maximaal € 500,--. De activiteit dient voor iedereen toegankelijk te zijn. Ook moeten er minimaal 10 deelnemers zijn. Waar de bijeenkomst is, maakt niet uit. Dat kan in je huiskamer zijn, in een gemeenschappelijke ruimte of in een zaal die je ergens mag gebruiken, als het maar in Rijswijk is. Zie alle voorwaarden op www.rijswijk.nl/kerstafette.

Doe ook mee

Initiatieven voor de kerstafette kunnen tot 1 december 2019 met begroting van de kosten worden ingediend bij de gemeente Rijswijk t.a.v. Jolanda van der Spek- van Veen, e-mail: stadhuis@rijswijk.nl(link stuurt een e-mail) onder vermelding van Kerstafette.
Terug
vrijdag 15 november 2019 06:41:05 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob