Laatste Nieuws

Banen matchen tijdens het koken

 

Rijswijkse ondernemers en werkzoekenden ontmoetten elkaar op 4 november tijdens de Meet & Greet bij kookstudio ‘Let’s cook together’. Samen gingen ze aan de slag in de keuken om elkaar zo beter te leren kennen. Met als doel om banen te matchen. Wethouder Johanna Besteman was aanwezig bij de meeting.

Werkgevers uit verschillende branches deden mee, waaronder Peter Hartevelt namens de BBR en namens Hartevelt assurantiën, Ter Horst Schoonmaakdiensten, MPSS Solutions en Home Instead. Zij maakten kennis met 15 werkzoekenden die tevens een pitch mochten houden.

Banen matchen tijdens het koken

Het leverde een geslaagde ontmoeting op die al heeft geresulteerd in 7 sollicitatiegesprekken. De werkgevers gaan daarnaast mogelijkheden onderzoeken binnen hun eigen netwerk. Peter Hartevelt zal alle deelnemers tevens introduceren bij de BBR leden. En misschien wel het meest belangrijke: de kandidaten gaven aan dat hun zelfvertrouwen is gegroeid, doordat zij deze kans hebben gekregen.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)​ in de Praktijk

Het initiatief is onderdeel van MVO in de Praktijk, een van de projecten die vanuit het Lokaal Sociaal Akkoord worden georganiseerd voor werkzoekenden in Rijswijk. Hierbij werken het WerkgeversServicepunt (WSP) en Rijswijkse ondernemers samen.  De bedrijven zetten zich in als ambassadeur. Zij kijken binnen hun eigen organisatie maar gebruiken ook hun Rijswijkse netwerk om zoveel mogelijk kansen te creëren voor werkzoekenden.

Samen werken aan werk

Wethouder Johanna Besteman is blij met het initiatief. “Vorig jaar hebben we het lokaal sociaal akkoord afgesloten met bedrijven uit Rijswijk en de regio. Samen hebben we afspraken gemaakt zoveel mogelijk banen te creëren voor werkzoekenden. Die samenwerking heeft al heel wat opgeleverd. Veel werkzoekenden hebben inmiddels een betaalde baan. En daar doen we het voor, want iedereen die kan werken moet een kans krijgen op een betaalde baan. Samen met werkgevers blijven we verder werken aan deze ambitie.”
Terug
vrijdag 8 november 2019 09:04:16 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob