Laatste Nieuws

Wat doen we met het bladafval?

 

Als de herfst in volle gang is, beginnen de bladeren van de bomen te vallen. De gemeente doet zijn uiterste best om deze bladeren op te ruimen. Ook uw hulp is welkom. Samen maken we Rijswijk mooi en schoon.
 
Van het weekend van 14/15 oktober 2019 tot en met het weekend van 19/20 december 2019 staan er door heel Rijswijk weer ongeveer 90 bladkorven. Ze worden wekelijks geleegd op maandag. De bladkorven zijn bedoeld voor bladafval van bomen in de openbare ruimte. Veeg bladeren niet de openbare weg op: dat kan gevaarlijk zijn voor fietsers en wandelaars! Meer weten? Lees dan de spelregels voor de bladkorven.
Wat doen we met het bladafval?

Stortlocaties

De veegmachines van de gemeente storten hun bladafval op 4 tijdelijke locaties verspreid door de stad. Dit zijn: de Patrijsweg, het Kruisvaarderspark, de parkeerplaats aan de Van Der Kooijweg en op de parkeerplaats bij de Schilp. Deze stortlocaties worden wekelijk geleegd en zijn omsloten door een bouwhek.

Met z'n allen

Wilt u een schoonmaakactie organiseren, samen met uw wijk of bijvoorbeeld sportclub? Misschien is de schoonaanhanger dan een idee. Deze kunt u gratis lenen van de gemeente. In de aanhanger zit alles om uw schoonmaakactie tot een succes te maken: afvalgrijpers, vuilniszakken, afvalringen, bezems, veiligheidshesjes, handschoenen en afvalcontainers voor de volle vuilniszakken.

Veilig over straat

De gemeente verwijdert het bladafval zoveel mogelijk. Hoe vaak dat gebeurt, hangt onder meer af van het aantal bomen, het soort bomen en het weer. Bladeren die in plantsoenen vallen, worden één keer per jaar opgeruimd, waar dat nodig is. Ook als er (te) veel blad blijft liggen op grasvelden, zorgt de gemeente dat dit verwijderd wordt. Voor het verwijderen van het bladafval werken wij op schema van wijk tot wijk. Alle wijken in Rijswijk worden aangepakt.

Met de bladkorven maakt de gemeente het haar inwoners makkelijk om ook te helpen. Zo zorgen we er samen voor dat de situatie op straat veilig blijft.

Toch overlast?

U kunt het ons online melden(externe link) als u last heeft van bladeren op de openbare weg. Of bel met telefoonnummer 14070. Blad- en snoeiafval uit eigen tuin kunt u zelf composteren. U kunt het ook gratis inleveren bij een Avalex milieustraat(externe link) of in uw groene container voor GFT-afval doen.
Terug
vrijdag 1 november 2019 09:38:09 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob