Laatste Nieuws

Nieuwe kunstgrasmatten Hoekpolder en Prinses Irene

 

De kunstgrasvoetbalvelden op de Sportparken Hoekpolder en Prinses Irene worden gerenoveerd. Maandag 21 oktober zijn de werkzaamheden begonnen.

Wethouder Sport Björn Lugthart was samen met Eelco Eijkman, voorzitter van Semper Altius en Hans Lammertink, voorzitter van Stichting Beheer Exploitatie Sportfaciliteiten Rijswijk, aanwezig bij de start.

De velden moeten gerenoveerd worden omdat de toplagen na een intensief gebruik van meer dan tien jaar versleten zijn en niet meer voldoen aan de sporttechnische eisen. Het rubbermateriaal dat nu nog in de oude matten zit is het veel bediscussieerde SBR rubber en dat wordt in de nieuwe situatie vervangen door een ander instrooi materiaal, te weten TPE, in de kleur groen.

Nieuwe kunstgrasmatten Hoekpolder en Prinses Irene

Voor een duurzaam gebruik van de velden worden deze rondom voorzien van zogenaamde kantplanken om verspreiding van microplastics en TPE instrooimateriaal te beperken. De kantplanken zijn bovendien vervaardigd van gerecyclede kunstgrasmatten.

Goede sportvoorzieningen

Eelco Eijkman benadrukt het belang van de renovatie. “De vervanging van het hoofdveld was noodzakelijk, zodat de leden, scholieren en andere gebruikers weer kunnen sporten op een innovatief veld.” Wethouder Björn Lugthart bevestigt dit. “De kunstgrasvelden kunnen minstens de komende tien jaar weer mee, zodat hier weer optimaal gesport kan worden. Goede sportvoorzieningen zijn onmisbaar voor een goed sportklimaat in Rijswijk. Samen maken we Rijswijk fitter, gezonder en vitaler.”
Terug
vrijdag 25 oktober 2019 09:17:36 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob