Laatste Nieuws

Happy Fit diploma’s voor kinderen Mariaschool

 

De kinderen van de Mariaschool kregen donderdag 17 oktober hun diploma voor hun deelname aan Happy Fit Rijswijk. Wethouder Sport en gezondheid Björn Lugthart reikte de diploma’s uit.

De hele week leerden de kinderen van alles over gezonde voeding en bewegen. Ze brachten dit zelf in de praktijk door eerst chips te eten en daarna rondjes te rennen net zo lang tot de calorieën van de chips waren verbrand. Datzelfde deden ze na het eten van een worteltje. Uit de test bleek dat je er langer over doet om chips te verbranden dan een worteltje. En dat het dus net zo belangrijk is om behalve gezond te eten ook goed te bewegen.

 
Happy Fit diploma’s voor kinderen Mariaschool De lessen werden verzorgd door Sportief Advies  http://www.sportiefadvies.nl/(externe link) en zijn onderdeel van Happy Fit. Happy Fit is een campagne om Rijswijkers te stimuleren gezond en fit te leven. Hiervoor werken Rijswijkse ondernemers, organisaties en instellingen, zoals scholen, sportverenigingen, sportscholen, fysiotherapeuten, diëtisten, personal trainers, zorg- en welzijnsorganisaties samen. www.rijswijk.nl/happyfit


Terug
vrijdag 25 oktober 2019 09:14:26 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob