Laatste Nieuws

Hulp bij stoppen met roken

 

Vanaf oktober gaat Stoptober weer van start: de landelijke campagne om stoppen met roken te promoten. Ook Rijswijk doet weer mee. Huisartsenpraktijk de Hof en Together In Motion Fysiotherapie organiseren op donderdag 26 september een voorlichtingsmiddag voor iedereen die wil stoppen met roken.

Iedereen die ooit gerookt heeft weet hoe moeilijk het is om te stoppen. Wat veel mensen niet weten is dat je daarvoor bij de huisarts terecht kunt. Toch is er meer mogelijk dan je denkt, vertelt huisarts Geller Agterberg van praktijk De Hof.

Hulp bij stoppen met roken

“Onze praktijkverpleegkundige begeleidt mensen die willen stoppen.  Zij kan je bijvoorbeeld ook vertellen welke behandelingen door de zorgverzekeraar worden vergoed.” Ook fysiotherapeut Mirjam Meijer helpt mensen bij gedragsverandering . “Iedereen heeft wel gedrag dat hij wil veranderen, denk aan Stoppen met Roken, meer bewegen, minder tijd op je telefoon etc. Elk gedrag dat je wilt veranderen gaat via vaste patronen. Door dit patroon inzichtelijk te maken helpt het je soms om goed tot de kern van je motivatie te komen. Daarom geef ik meer aandacht aan het patroon achter gedragsverandering ,wat stoppen met roken makkelijker kan maken.”

Wethouder volksgezondheid Björn Lugthart is blij met de actie. “Roken is naast alcohol, onvoldoende beweging en ongezonde voeding een van de belangrijkste oorzaken van een ongezonde levensstijl van veel Rijswijkse inwoners. Samen met onze  partners willen we hen daarom stimuleren om gezonder te leven. Initiatieven als deze ondersteun ik dan ook van harte.”

De voorlichtingsbijeenkomst is op donderdag 26 september van 16.00 tot 17.00 uur in woonzorgcentrum Onderwatershof, aan de Van Vredenburchweg 26. Toegang is gratis. Iedereen die meer wil weten over stoppen met roken kan hier informatie krijgen over de mogelijkheden, maar bijvoorbeeld ook in contact komen met lotgenoten. U kunt zich van te voren aanmelden via mirjam@timfysiotherapie.nl (link stuurt een e-mail).

Net als voorgaande jaren kunt u ook dit jaar weer meedoen met de landelijke Stoptober actie. Aanmelden kan via www.stoptober.nl (externe link).
Terug
vrijdag 20 september 2019 09:28:11 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob