Laatste Nieuws

Zo veel mogelijk inwoners actief in samenleving

 

De gemeente Rijswijk wil inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt helpen om actiever te worden in de samenleving. Om het beleid beter te laten aansluiten op de behoefte wil de gemeente in beeld krijgen wat deze inwoners nodig hebben om te kunnen meedoen aan de samenleving. Daarom krijgen zij binnenkort een enquête thuisgestuurd.


De enquête moet inzicht geven in hoeverre inwoners met een grote afstand tot de arbeidsmarkt actief deelnemen aan de samenleving en welke ondersteuning hen daarbij kan helpen. De vragen gaan over de dagelijkse bezigheden, welke activiteiten ze ondernemen, welke belemmeringen ze ervaren en welke ondersteuning ze nodig hebben om mee te doen aan de samenleving. De enquête is volledig anoniem.

Zo veel mogelijk inwoners actief in samenleving

‘Meedoen werkt’

“Als gemeente Rijswijk vinden wij het belangrijk dat alle inwoners mee kunnen doen in de samenleving. En werk is daarvoor de beste manier”, zegt Johanna Besteman, waarnemend wethouder Sociaal Domein. “Zolang werken (nog) niet mogelijk is, stimuleren we onze inwoners om waar mogelijk op een andere manier mee te doen. Bijvoorbeeld door vrijwilligerswerk te doen of actief te worden bij een vereniging.”
Terug
vrijdag 13 september 2019 09:21:56 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob