Laatste Nieuws

Werkbezoek aan de gemeentelijke handhavers

 

Wethouder handhavingsbeleid Jeffrey Keus bracht woensdag 21 augustus een werkbezoek aan de medewerkers van de opgave Inspectie en Handhaving die gehuisvest zijn op de gemeentewerf aan de Steenplaetsstraat. De handhavers -ook wel inspecteurs openbaar gebied genoemd- hadden een uitdagend programma voor hem opgesteld. Jeffrey Keus was onder de indruk: "Het was een leerzaam bezoek."

De wethouder maakte kennis met de diverse handhavingsaspecten. In de ochtend liep hij mee met de wijkboa’s.  Een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) is een ambtenaar met opsporingsbevoegdheid. Dat houdt in dat een boa bepaalde strafbare feiten mag opsporen.

Werkbezoek aan de gemeentelijke handhavers

Tijdens de ronde met de wijkboa’s werd in het Wilhelminapark een tentje aangetroffen. Duidelijk was dat het tentje werd gebruikt om er de nacht in door te brengen. Dit is in Rijswijk in de openbare ruimte verboden. De eigenaar van het tentje was niet aanwezig. De boa’s gaan proberen de identiteit van deze parkbezoeker te achterhalen. Mocht dit niet lukken dan wordt het tentje geruimd.

Later op de dag volgde een kennismaking met de handhavers met als kerntaak reiniging. Ook nu liep Jeffrey mee met een inspectieronde door de wijk. Bezocht werden diverse ondergrondse afvalcontainers om te controleren of afval wel op de juiste manier wordt aangeboden. Bij illegale bijplaatsingen werd onderzocht of de identiteit van de eigenaar kon worden achterhaald.

Een leerzaam bezoek

Na een gezamenlijke lunchpauze waren in de middag de toezichthouders parkeren aan de beurt om de wethouder kennis te laten maken met hun werkzaamheden. Hij ging op pad met deze toezichthouders, reed mee met de scanauto en met de scooters die achter de scanauto aan rijden. Tot slot werd op kantoor meegekeken met de medewerkers van de Deskforce. Alle gescande voertuigen worden door de deskforce-medewerkers gecheckt op fouten. De wethouder was onder de indruk van alle werkzaamheden die vanuit de werf worden uitgevoerd door de diverse handhavers. "Het was een leerzaam bezoek. Ik kom op een later tijdstip graag nog eens langs. Rijswijk mag trots zijn op zulke professionele en betrokken handhavers.”
Terug
vrijdag 23 augustus 2019 08:59:42 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob