Laatste Nieuws

Leerlingen maken Rijswijk schoner

 

Vegen, prikken en verzamelen. Vier weken lang zorgen de leerlingen van CBS de Melodie, Wethouder Brederodeschool en De Petrusschool voor een nóg schoner Rijswijk tijdens De Afvalrace. Groep 6,7 en 8 van CBS de Melodie wonnen de race en mochten op kosten van Wethouder Armand van de Laar naar Jumpsquare.

Natuurlijk kan er maar één de winnaar zijn, maar eigenlijk is vooral Rijswijk de grote winnaar. Rondom de drie scholen werd het afgelopen weken schoner en mooier. Het resultaat van de enthousiaste inzet van de leerlingen voor De Afvalrace. Wethouder Armand van de Laar noemde alle leerlingen een voorbeeld voor alle Rijswijkers en reikte op 17 juli de prijs uit aan de afvalverzamelaars van CBS de Melodie.

Leerlingen maken Rijswijk schoner

Zij zorgden voor de grootste verbetering van de omgeving rond hun school. ´De leerlingen zijn heel enthousiast, werken goed samen en leren veel over zwerfafval," aldus wethouder Van de Laar

Drie scholen als start

De drie deelnemende scholen dienen eigenlijk als start van een stadsbrede Afvalrace. Na dit grote succes wordt dan ook het doel gesteld om na de zomervakantie met alle Rijswijkse basisscholen te gaan afvalracen. De gemeente voorziet de deelnemende scholen dan van afvalknijpers en zakken, de leerlingen houden een afgebakend gebied rondom de school schoon. Van de Laar: ´Zwerfafval is een groot probleem in Rijswijk, hopelijk doen volgend jaar alle scholen mee´

Actieplan Rijswijk Schoon

De Afvalrace is meteen een mooie kick-off voor een veel groter plan: Rijswijk Schoon. Dit plan is op maandag 15 juli door het college van B en W vastgesteld en moet Rijswijk veel schoner gaan maken. De focus ligt daarbij op drie soorten vervuiling: zwerfafval, het bijplaatsen van afval bij containers en het illegaal dumpen van grofvuil in de openbare ruimte. Voor elk van deze soorten vervuiling zijn er acties gepland. Samen maken we Rijswijk zo een beetje schoner.
Terug
vrijdag 26 juli 2019 07:01:23 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob