Laatste Nieuws

Mantelzorger? Vraag de waardering van 80 euro aan

 

Mantelzorgers kunnen de jaarlijkse mantelzorgwaardering weer aanvragen. Met dit financieel extraatje wil de gemeente Rijswijk mantelzorgers waarderen voor hun inzet. Een mantelzorger zorgt langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke of gehandicapte partner, ouder, kind, familielid of iemand anders uit de omgeving.

“Mantelzorgers zijn van grote waarde”, vindt wethouder Welzijn Johanna Besteman. “Niet alleen voor de naaste(n) die zij verzorgen, maar voor de gehele samenleving.” De gemeente Rijswijk wil haar waardering hiervoor laten blijken met een jaarlijks extraatje van € 80,-. Dit wordt rond de dag van de mantelzorg, op 10 november 2019, uitbetaald.

Mantelzorger? Vraag de waardering van 80 euro aan

Voorwaarden

De waardering aanvragen kan, als:

Om een afspraak te maken kunt u ook zelf bellen naar (070) 757 92 00 of een e-mail sturen naar waardering@welzijn-rijswijk.nl (link stuurt een e-mail).

Aanvragen

Wie aan de voorwaarden voldoet, kan de mantelzorgwaardering vóór 1 september 2019 aanvragen. Dit kan met het aanvraagformulier in de folder Mantelzorgwaardering, die u kunt afhalen in de wijkcentra Stervoorde en Het Oude Raadhuis en op het stadhuis. U kunt de folder ook opvragen bij Welzijn Rijswijk door te bellen met (070) 757 92 00 of te e-mailen naar waardering@welzijn-rijswijk.nl (link stuurt een e-mail).

Aanvragen die ná 1 september 2019 binnenkomen kunnen niet meer tijdig worden verwerkt voor uitbetaling in 2019. U krijgt de mantelzorgwaardering in dat geval pas voor het eerst in november 2020. Mantelzorgers die vóór 1 juni 2019 al bij Welzijn Rijswijk stonden ingeschreven, hebben het aanvraagformulier mantelzorgwaardering per post ontvangen.

Vragen

Inwoners met vragen over de mantelzorgwaardering of mantelzorg kunnen contact opnemen met één van de mantelzorgconsulenten door te bellen naar: (70) 757 92 00 of te e-mailen naar waardering@welzijn-rijswijk.nl (link stuurt een e-mail).
Terug
zaterdag 13 juli 2019 08:12:16 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob